- Др.
- Гүлмира Саматова
- Туризм жана мейманкана иштетүү жогорку мектеби
- Ресторан жана кулинардык өнөр бөлүмү
- gulmira.samatova@manas.edu.kg
Билими
-
Тил билүү деңгээли
-
Диссертациялары
-
Илимий багыттары
-
Илимий даражалары
Берген сабактары
GMS-509 ?
GMS-201 Тейлөө ыкмалары ii
TOI-109 Тамак-аш тейлөө кызматтары
TRO-500 Магистрдик диссертация
GMS-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
GMS-451 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
STJ-412 Квалификация алуу алдындагы практика
GMS-405 Метрология, стандартташтыруу жана сертификатташтыруу
GMS-216 Кулинария жана тамактануу тарыхы
GMS-214 Иш-чара менеджменти
GMS-102 Тейлөө технологиясы i
TRO-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
BTZ-452 Дипломдук иш ii
TRO-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i
GMS-309 Тамак-аш кызматтарын башкаруу
TRO-510 Илимий изилдөө практикасы
BTZ-451 Дипломдук иш i
Yİİ-439 Өлчөм таануу, стандартташтыруу жана тастыкташтыруу
GMS-202 Тейлюю процессин долбоорлоо
TRO-110 Тейлюю кызматтарын уюштуруу
GMS-106 Кардарлар менен болгон мамилелерди башкаруу
GMS-103 Тамак-аш коопсуздугу, санитария жана гигиена
TRO-530 Магистрдик диссертация
Yİİ-111 Тамактануу негиздери жана санитария
Yİİ-211 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгели
Yİİ-217 Шарап маданияты
Yİİ-114 Тамак-аш тейлөө кызматынын негиздери
Yİİ-110 Тейлөө кызматтарын уюштуруу
YÖD-302 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгээли(курстук иш)
Yİİ-215 Бар ж-а суусундуктар кызматтарын башкаруусу
TRO-440 Протокол кызматтарын уюштуруу
YÖD-202 (курстук иш)
TUO-130 Тамак-аш тейлөө кызматы
TUO-112 Тамак-аш тейлөө кызматы
Yİİ-452 Дипломдук иш ii
Yİİ-451 Дипломдук иш i
Yİİ-433 Тез татым кызматтары жана франчайзинг
STR-108 Иш коопсуздугу
YÖD-102 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери (курстук иш)
TUO-201 Бар кызматы
Yİİ-201 Тамак-аш тейлөө кызматы ii
Yİİ-333 Шарапчылык
TRO-202 Тамак-аш өндүрүшү
Yİİ-102 Тамак-аш тейлөө кызматы i
Yİİ-101 Коноктоо индустриясына киришүү
Yİİ-204 Бар кызматы
TRO-205 Тамак-аш тейлөө кызматы
TRO-101 Туризмдин негиздери
Yİİ-208 Тамак-аш кызматтарын башкаруу
Yİİ-222 Тамак-аш даярдоо калькуляциясы
Yİİ-221 Тамак-аш кызматтарыны башкаруу
Yİİ-219 Тамак-аш тейлөө кызматы iii
TRO-218 Шарапчылык
Yİİ-216 Шарапчылык
TRO-117 Тамак-аш тейлөө кызматы
Yİİ-117 Тамак-аш тейлөө кызматы i
Yİİ-112 Тамак-аш өндүрүшү ii
Yİİ-224 Кыргызстан туризм географиясы
TRO-224 Кыргызстан туризм географиясы
TRO-204 Тамак=аш даярдоо калькуляциясы
REH-116 Кыргызстан туризм географиясы
REH-111 Тамак-аш этикасы
Административдик кызматтары
-
Жетекчилык кылган диссертация темалары
-
SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары
-
Башка журналдарда басылган макалалары
- Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, C.INCE, T.GOK. (2020). KIRGIZİSTAN GASTRONOMİ HARİTASI. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(3), 360-382. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1412660.
- G.SAMATOVA. (2020). Turizm Sektöründe Mesleki Algı ile Mesleki Bağlılık Arasındaki İlişkinin Demografik Özelliklere Göre İncelenmesi. Balkan Sosyal Bilimler Dergisi, 9(17), 5-13. sobiad.com/index.jsp?modul=makale-detay&Alan=sosyal&Id=ToK0dXEBu-adCBSELGAh.
- G.SAMATOVA, S.TURDUBEKOVA, Prof.A.TAYFUN.. (2020). Farklı Ülkelerden Gelen Öğrencilerin Kırgız Mutfak Kültürüne Ait Değerlendirmeleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 4(4), 423-438. https://jotags.org/2020/vol8_specialissue4_full_issue.pdf.
- G.SAMATOVA, Doç.C.Ince, T.Gök. (2020). The impact of diversity perception on organizational commitment: A research in hotel enterprises. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 9(3), 1663-1673. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1208900.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, С.Турдубекова, B.ERDEM. (2019). Labor Force Analysis in Food and Beverage Establishments in Kyrgyzstan: A Descriptive Study. TURIZAM INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL, 23(2), 69-85. DOI: 10.5937/turizam23-20686.
- G.SAMATOVA, Prof.B.Djurupova. (2019). ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ДИКОРАСТУЩЕГО СЫРЬЯ КР ДЛЯ РАЗРАБОТКИ НОВЫХ ПРОДУКТОВ ПИТАНИЯ С ПОВЫШЕННОЙ БИОЛОГИЧЕСКОЙ ЦЕННОСТЬЮ. Science. Business. Society, 4(3), 85-90. https://stumejournals.com/journals/sbs/2019/3/86.full.pdf.
- G.SAMATOVA, Doç.C.Ince. (2018). Gastronomi Turizmi Kapsamında Yaşayan Kırgız Mutfağının Farkındalık Düzeyi: Üniversite Öğrencileri Örneği . Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(2), 369-386. https://www.jotags.org/2018/vol6_issue2_article21.pdf.
- G.SAMATOVA, Doç.C.Ince. (2018). İşgören Tatmin Düzeyinin Hizmet Kalitesine Etkisi: Bişkek-Kırgızistan Araştırması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(4), 633-653. http://journals.manas.edu.kg/mjsr/archives.
- G.SAMATOVA, Prof.Dr.D.B.. (2016). Повышение конкурентоспособности продуктов питания- через новые продукты. Инновации в науке , 5(54), 120-131. https://sibac.info/journal/innovation.
Докладдары
- N.TURGANBAYEVA, G.SAMATOVA. Research of Banquet Halls in Kyrgyzstan: Bishkek. 24. Milletlerarasi Türk Kooperatifçilik Kongresi, 2022. DOI: ISBN: 978-605-71878-6-4. http://www.koopkurkongre.com/.
- Н.Турганбаева, Г.Саматова, C.İnce. Geçmişten Geleceğe Kırgız Mutfağında Hamurun Yeri. 2 International Congress of New Generations and New Trends in Tourism, 2021. https://ingant.subu.edu.tr/tr/1-uluslararasi-turizmde-yeni-jenerasyonlar-ve-yeni-trendler-kongresi.
- Н.Турганбаева, Г.Саматова, C.İnce. Kırgız Mutfak Kültüründe Ustukan ile ilgili Gelenekler ve İnanışlar. 2.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, 2021. https://ingant.subu.edu.tr/tr/2-uluslararasi-turizmde-yeni-jenerasyonlar-ve-yeni-trendler-kongresi.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, А.Мараева. ДЕСТИНАЦИЯНЫ ИЛГЕРИЛЕТҮҮДӨ ГУРМЕ ФЕСТИВАЛДАРДЫН МААНИСИ. 3. ULUSLARARASITÜRKDÜNYASITURĠZMSEMPOZYUMU, 2018. DOI: ISBN978-9967-9038-5-2. https://docplayer.biz.tr/64934115-3-uluslararasi-turk-dunyasi-turgzm-sempozyumu-iii-el-aralyk-tngrk-dngynosng-turizm-simpoziumu-3rd-international-turkic-world-tourism-symposium.html.
Китептери
- С.Турдубекова, У.Алимов, Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, S.Günyel, C.TURGANBAEVA. Kırgızistan ve Türkiye mutfak kültürü : seçme tarifler. Detay Yayincilik. http://mediamanas.kg/2485-krgzistan-ve-trkiye-mutfandan-seme-tarifler-kitab-yaymland.html.
Долбоорлору
- Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев, С.Турдубекова, Э.Акгоз, Б.Эрдем, Т.Гок, Ж.Ынже. Кыргызстандын гастрономиялык картасын даярдоо жана гастрономиялык тур маршрутун аныктоо . KTMU-BAP-2018.SBE.05.