User Pic

Көчүрүү

  • Др.
  • Гүлмира Саматова
  • Туризм жана мейманкана иштетүү жогорку мектеби
  • Ресторан жана кулинардык өнөр бөлүмү
  • gulmira.samatova@manas.edu.kg

Билими

-

Тил билүү деңгээли

-

Диссертациялары

-

Илимий багыттары

-

Илимий даражалары

1Др.2008Ресторан иши жана кулинардык онор, КТУ Манас

Берген сабактары

TRO-500 Магистрдик диссертация

GMS-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

GMS-451 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

STJ-412 Квалификация алуу алдындагы практика

GMS-405 Метрология, стандартташтыруу жана сертификатташтыруу

GMS-216 Кулинария жана тамактануу тарыхы

GMS-214 Иш-чара менеджменти

GMS-201 Тейлөө технологиясы ii

TOI-109 Тамак-аш тейлөө кызматтары

GMS-102 Тейлөө технологиясы i

Толук көрсөт...

TRO-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

BTZ-452 Дипломдук иш ii

TRO-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i

GMS-309 Тамак-аш кызматтарын башкаруу

TRO-510 Илимий изилдөө практикасы

BTZ-451 Дипломдук иш i

Yİİ-439 Өлчөм таануу, стандартташтыруу жана тастыкташтыруу

GMS-202 Тейлюю процессин долбоорлоо

TRO-110 Тейлюю кызматтарын уюштуруу

GMS-106 Кардарлар менен болгон мамилелерди башкаруу

GMS-103 Тамак-аш коопсуздугу, санитария жана гигиена

TRO-530 Магистрдик диссертация

Yİİ-111 Тамактануу негиздери жана санитария

Yİİ-211 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгели

Yİİ-217 Шарап маданияты

Yİİ-114 Тамак-аш тейлөө кызматынын негиздери

Yİİ-110 Тейлөө кызматтарын уюштуруу

YÖD-302 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгээли(курстук иш)

Yİİ-215 Бар ж-а суусундуктар кызматтарын башкаруусу

TRO-440 Протокол кызматтарын уюштуруу

YÖD-202 (курстук иш)

TUO-130 Тамак-аш тейлөө кызматы

TUO-112 Тамак-аш тейлөө кызматы

Yİİ-452 Дипломдук иш ii

Yİİ-451 Дипломдук иш i

Yİİ-433 Тез татым кызматтары жана франчайзинг

STR-108 Иш коопсуздугу

YÖD-102 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери (курстук иш)

TUO-201 Бар кызматы

Yİİ-201 Тамак-аш тейлөө кызматы ii

Yİİ-333 Шарапчылык

TRO-202 Тамак-аш өндүрүшү

Yİİ-102 Тамак-аш тейлөө кызматы i

Yİİ-101 Коноктоо индустриясына киришүү

Yİİ-204 Бар кызматы

TRO-205 Тамак-аш тейлөө кызматы

TRO-101 Туризмдин негиздери

Yİİ-208 Тамак-аш кызматтарын башкаруу

Yİİ-222 Тамак-аш даярдоо калькуляциясы

Yİİ-221 Тамак-аш кызматтарыны башкаруу

Yİİ-219 Тамак-аш тейлөө кызматы iii

TRO-218 Шарапчылык

Yİİ-216 Шарапчылык

Yİİ-117 Тамак-аш тейлөө кызматы i

TRO-117 Тамак-аш тейлөө кызматы

Yİİ-112 Тамак-аш өндүрүшү ii

Yİİ-224 Кыргызстан туризм географиясы

TRO-224 Кыргызстан туризм географиясы

TRO-204 Тамак=аш даярдоо калькуляциясы

REH-116 Кыргызстан туризм географиясы

REH-111 Тамак-аш этикасы

Административдик кызматтары

-

Жетекчилык кылган диссертация темалары

-

SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары

-

Башка журналдарда басылган макалалары

  1. Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
  2. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, C.INCE, T.GOK. (2020). KIRGIZİSTAN GASTRONOMİ HARİTASI. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(3), 360-382. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1412660.
  3. G.SAMATOVA. (2020). Turizm Sektöründe Mesleki Algı ile Mesleki Bağlılık Arasındaki İlişkinin Demografik Özelliklere Göre İncelenmesi. Balkan Sosyal Bilimler Dergisi, 9(17), 5-13. sobiad.com/index.jsp?modul=makale-detay&Alan=sosyal&Id=ToK0dXEBu-adCBSELGAh.
  4. G.SAMATOVA, S.TURDUBEKOVA, Prof.A.TAYFUN.. (2020). Farklı Ülkelerden Gelen Öğrencilerin Kırgız Mutfak Kültürüne Ait Değerlendirmeleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 4(4), 423-438. https://jotags.org/2020/vol8_specialissue4_full_issue.pdf.
  5. G.SAMATOVA, Doç.C.Ince, T.Gök. (2020). The impact of diversity perception on organizational commitment: A research in hotel enterprises. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 9(3), 1663-1673. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1208900.
  6. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, С.Турдубекова, B.ERDEM. (2019). Labor Force Analysis in Food and Beverage Establishments in Kyrgyzstan: A Descriptive Study. TURIZAM INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL, 23(2), 69-85. DOI: 10.5937/turizam23-20686.
  7. G.SAMATOVA, Prof.B.Djurupova. (2019). ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ДИКОРАСТУЩЕГО СЫРЬЯ КР ДЛЯ РАЗРАБОТКИ НОВЫХ ПРОДУКТОВ ПИТАНИЯ С ПОВЫШЕННОЙ БИОЛОГИЧЕСКОЙ ЦЕННОСТЬЮ. Science. Business. Society, 4(3), 85-90. https://stumejournals.com/journals/sbs/2019/3/86.full.pdf.
  8. G.SAMATOVA, Doç.C.Ince. (2018). Gastronomi Turizmi Kapsamında Yaşayan Kırgız Mutfağının Farkındalık Düzeyi: Üniversite Öğrencileri Örneği . Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(2), 369-386. https://www.jotags.org/2018/vol6_issue2_article21.pdf.
  9. G.SAMATOVA, Doç.C.Ince. (2018). İşgören Tatmin Düzeyinin Hizmet Kalitesine Etkisi: Bişkek-Kırgızistan Araştırması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(4), 633-653. http://journals.manas.edu.kg/mjsr/archives.
  10. G.SAMATOVA, Prof.Dr.D.B.. (2016). Повышение конкурентоспособности продуктов питания- через новые продукты. Инновации в науке , 5(54), 120-131. https://sibac.info/journal/innovation.

Докладдары

  1. N.TURGANBAYEVA, G.SAMATOVA. Research of Banquet Halls in Kyrgyzstan: Bishkek. 24. Milletlerarasi Türk Kooperatifçilik Kongresi, 2022. DOI: ISBN: 978-605-71878-6-4. http://www.koopkurkongre.com/.
  2. Н.Турганбаева, Г.Саматова, C.İnce. Geçmişten Geleceğe Kırgız Mutfağında Hamurun Yeri. 2 International Congress of New Generations and New Trends in Tourism, 2021. https://ingant.subu.edu.tr/tr/1-uluslararasi-turizmde-yeni-jenerasyonlar-ve-yeni-trendler-kongresi.
  3. Н.Турганбаева, Г.Саматова, C.İnce. Kırgız Mutfak Kültüründe Ustukan ile ilgili Gelenekler ve İnanışlar. 2.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, 2021. https://ingant.subu.edu.tr/tr/2-uluslararasi-turizmde-yeni-jenerasyonlar-ve-yeni-trendler-kongresi.
  4. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, А.Мараева. ДЕСТИНАЦИЯНЫ ИЛГЕРИЛЕТҮҮДӨ ГУРМЕ ФЕСТИВАЛДАРДЫН МААНИСИ. 3. ULUSLARARASITÜRKDÜNYASITURĠZMSEMPOZYUMU, 2018. DOI: ISBN978-9967-9038-5-2. https://docplayer.biz.tr/64934115-3-uluslararasi-turk-dunyasi-turgzm-sempozyumu-iii-el-aralyk-tngrk-dngynosng-turizm-simpoziumu-3rd-international-turkic-world-tourism-symposium.html.

Китептери

  1. С.Турдубекова, У.Алимов, Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, S.Günyel, C.TURGANBAEVA. Kırgızistan ve Türkiye mutfak kültürü : seçme tarifler. Detay Yayincilik. http://mediamanas.kg/2485-krgzistan-ve-trkiye-mutfandan-seme-tarifler-kitab-yaymland.html.

Долбоорлору

  1. Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев, С.Турдубекова, Э.Акгоз, Б.Эрдем, Т.Гок, Ж.Ынже. Кыргызстандын гастрономиялык картасын даярдоо жана гастрономиялык тур маршрутун аныктоо . KTMU-BAP-2018.SBE.05.

Патенттери

-

Дизайндары

-