- Др.
- Гүлмира Саматова
- Туризм жана мейманкана иштетүү жогорку мектеби
- Ресторан жана кулинардык өнөр бөлүмү
- gulmira.samatova@manas.edu.kg
Билими
-
Тил билүү деңгээли
-
Диссертациялары
-
Илимий багыттары
-
Илимий даражалары
Берген сабактары
GMS-508 ?
GMS-434 Банкетти башкаруу
GMS-216 Кулинария жана тамактануу тарыхы
GMS-201 Тейлөө ыкмалары ii
TOI-109 Тамак-аш тейлөө кызматтары
GMS-102 Тейлөө технологиясы i
TRO-500 Магистрдик диссертация
GMS-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
GMS-451 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
STJ-412 Квалификация алуу алдындагы практика
GMS-405 Метрология, стандартташтыруу жана сертификатташтыруу
GMS-214 Иш-чара менеджменти
TRO-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
BTZ-452 Дипломдук иш ii
TRO-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i
GMS-309 Тамак-аш кызматтарын башкаруу
TRO-510 Илимий изилдөө практикасы
BTZ-451 Дипломдук иш i
Yİİ-439 Өлчөм таануу, стандартташтыруу жана тастыкташтыруу
GMS-202 Тейлюю процессин долбоорлоо
TRO-110 Тейлюю кызматтарын уюштуруу
GMS-106 Кардарлар менен болгон мамилелерди башкаруу
GMS-103 Тамак-аш коопсуздугу, санитария жана гигиена
TRO-530 Магистрдик диссертация
Yİİ-111 Тамактануу негиздери жана санитария
Yİİ-211 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгели
Yİİ-217 Шарап маданияты
Yİİ-114 Тамак-аш тейлөө кызматынын негиздери
Yİİ-110 Тейлөө кызматтарын уюштуруу
YÖD-302 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгээли(курстук иш)
Yİİ-215 Бар ж-а суусундуктар кызматтарын башкаруусу
TRO-440 Протокол кызматтарын уюштуруу
YÖD-202 (курстук иш)
TUO-130 Тамак-аш тейлөө кызматы
TUO-112 Тамак-аш тейлөө кызматы
Yİİ-452 Дипломдук иш ii
Yİİ-451 Дипломдук иш i
Yİİ-433 Тез татым кызматтары жана франчайзинг
STR-108 Иш коопсуздугу
YÖD-102 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери (курстук иш)
TUO-201 Бар кызматы
Yİİ-201 Тамак-аш тейлөө кызматы ii
Yİİ-333 Шарапчылык
TRO-202 Тамак-аш өндүрүшү
Yİİ-102 Тамак-аш тейлөө кызматы i
Yİİ-101 Коноктоо индустриясына киришүү
Yİİ-204 Бар кызматы
TRO-205 Тамак-аш тейлөө кызматы
TRO-101 Туризмдин негиздери
Yİİ-208 Тамак-аш кызматтарын башкаруу
Yİİ-222 Тамак-аш даярдоо калькуляциясы
Yİİ-221 Тамак-аш кызматтарыны башкаруу
Yİİ-219 Тамак-аш тейлөө кызматы iii
TRO-218 Шарапчылык
Yİİ-216 Шарапчылык
TRO-117 Тамак-аш тейлөө кызматы
Yİİ-117 Тамак-аш тейлөө кызматы i
Yİİ-112 Тамак-аш өндүрүшү ii
TRO-224 Кыргызстан туризм географиясы
Yİİ-224 Кыргызстан туризм географиясы
TRO-204 Тамак=аш даярдоо калькуляциясы
REH-116 Кыргызстан туризм географиясы
REH-111 Тамак-аш этикасы
Административдик кызматтары
-
Жетекчилык кылган диссертация темалары
-
SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары
-
Башка журналдарда басылган макалалары
- Ü.SORMAZ, E.KUŞTARALI UULU, G.SAMATOVA. (2024). Послы кулинарной культуры: Фуд- фотография и Фуд-фотографы (Ambassadors of food culture: Food photography and food photographers). Journal of Turkic Civilization Studies, 5(2), 345-359. https://dergipark.org.tr/tr/pub/jtcs/issue/88656/1587822.
- Ü.SORMAZ, G.SAMATOVA, N.TURGANBAEVA. (2024). Unutulan Kırgız mutfağı yemeklerinin standart reçetelerinin oluşturulması. Anatolia Social Research Journal, 3(2), 5-16. https://www.anadolusosyal.com/index.php/as/article/view/47.
- Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, C.INCE, T.GOK. (2020). KIRGIZİSTAN GASTRONOMİ HARİTASI. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(3), 360-382. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1412660.
- G.SAMATOVA. (2020). Turizm Sektöründe Mesleki Algı ile Mesleki Bağlılık Arasındaki İlişkinin Demografik Özelliklere Göre İncelenmesi. Balkan Sosyal Bilimler Dergisi, 9(17), 5-13. sobiad.com/index.jsp?modul=makale-detay&Alan=sosyal&Id=ToK0dXEBu-adCBSELGAh.
- G.SAMATOVA, S.TURDUBEKOVA, Prof.A.TAYFUN.. (2020). Farklı Ülkelerden Gelen Öğrencilerin Kırgız Mutfak Kültürüne Ait Değerlendirmeleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 4(4), 423-438. https://jotags.org/2020/vol8_specialissue4_full_issue.pdf.
- G.SAMATOVA, Doç.C.Ince, T.Gök. (2020). The impact of diversity perception on organizational commitment: A research in hotel enterprises. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 9(3), 1663-1673. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1208900.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, С.Турдубекова, B.ERDEM. (2019). Labor Force Analysis in Food and Beverage Establishments in Kyrgyzstan: A Descriptive Study. TURIZAM INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL, 23(2), 69-85. DOI: 10.5937/turizam23-20686.
- G.SAMATOVA, Prof.B.Djurupova. (2019). ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ДИКОРАСТУЩЕГО СЫРЬЯ КР ДЛЯ РАЗРАБОТКИ НОВЫХ ПРОДУКТОВ ПИТАНИЯ С ПОВЫШЕННОЙ БИОЛОГИЧЕСКОЙ ЦЕННОСТЬЮ. Science. Business. Society, 4(3), 85-90. https://stumejournals.com/journals/sbs/2019/3/86.full.pdf.
- G.SAMATOVA, Doç.C.Ince. (2018). Gastronomi Turizmi Kapsamında Yaşayan Kırgız Mutfağının Farkındalık Düzeyi: Üniversite Öğrencileri Örneği . Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(2), 369-386. https://www.jotags.org/2018/vol6_issue2_article21.pdf.
- G.SAMATOVA, Doç.C.Ince. (2018). İşgören Tatmin Düzeyinin Hizmet Kalitesine Etkisi: Bişkek-Kırgızistan Araştırması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(4), 633-653. http://journals.manas.edu.kg/mjsr/archives.
- G.SAMATOVA, Prof.Dr.D.B.. (2016). Повышение конкурентоспособности продуктов питания- через новые продукты. Инновации в науке , 5(54), 120-131. https://sibac.info/journal/innovation.
Докладдары
- N.TURGANBAYEVA, G.SAMATOVA. Research of Banquet Halls in Kyrgyzstan: Bishkek. 24. Milletlerarasi Türk Kooperatifçilik Kongresi, 2022. DOI: ISBN: 978-605-71878-6-4. http://www.koopkurkongre.com/.
- Н.Турганбаева, Г.Саматова, C.İnce. Geçmişten Geleceğe Kırgız Mutfağında Hamurun Yeri. 2 International Congress of New Generations and New Trends in Tourism, 2021. https://ingant.subu.edu.tr/tr/1-uluslararasi-turizmde-yeni-jenerasyonlar-ve-yeni-trendler-kongresi.
- Н.Турганбаева, Г.Саматова, C.İnce. Kırgız Mutfak Kültüründe Ustukan ile ilgili Gelenekler ve İnanışlar. 2.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, 2021. https://ingant.subu.edu.tr/tr/2-uluslararasi-turizmde-yeni-jenerasyonlar-ve-yeni-trendler-kongresi.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, А.Мараева. ДЕСТИНАЦИЯНЫ ИЛГЕРИЛЕТҮҮДӨ ГУРМЕ ФЕСТИВАЛДАРДЫН МААНИСИ. 3. ULUSLARARASITÜRKDÜNYASITURĠZMSEMPOZYUMU, 2018. DOI: ISBN978-9967-9038-5-2. https://docplayer.biz.tr/64934115-3-uluslararasi-turk-dunyasi-turgzm-sempozyumu-iii-el-aralyk-tngrk-dngynosng-turizm-simpoziumu-3rd-international-turkic-world-tourism-symposium.html.
Китептери
- С.Турдубекова, У.Алимов, Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, S.Günyel, C.TURGANBAEVA. Kırgızistan ve Türkiye mutfak kültürü : seçme tarifler. Detay Yayincilik. http://mediamanas.kg/2485-krgzistan-ve-trkiye-mutfandan-seme-tarifler-kitab-yaymland.html.
Долбоорлору
- Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев, С.Турдубекова, Э.Акгоз, Б.Эрдем, Т.Гок, Ж.Ынже. Кыргызстандын гастрономиялык картасын даярдоо жана гастрономиялык тур маршрутун аныктоо . KTMU-BAP-2018.SBE.05.
- Й.Өксүз, М.Вурал, А.Алимбеков, Х.Дүндар, Б.Генчдоган, М.Гөкалп, К.Бообекова, Ж.Мамырова, К.С.Казак, А.Карачаг, М.Гүмүш, А.Идаева, Й.Кады, М.Т.Жанбей, Н.Кубанычбек, А.Карачалова, А.Акташ, Г.Кайхан, Б.Намал, Э.Ташбаш, А.Гүнгүл, Г.Челик, Ф.Челик, Х.Сатыжыоглу, А.Кара, Б.Чакыжы, С.Жээнбекова, А.Марат Кызы, Н.Йанкын, Н.Кадыралиева, А.Карабаев, С.Бобушова, Г.Карадениз, М.Имаш Кызы, А.Акматбекова, Н.Иманбердиева, К.Барыктабасов, А.Усубалиева, А.Бодошов, Н.Шайкиева, Ф.Йусупов, М.Бекмурзаева, Г.Станалиева, Э.Акман, С.Мамбеталиев, Э.Насырамбекова, Б.Кабакжы, А.Чакар, А.Абдыракманов, С.Нажимудинова, М.Эрдоган, А.Жолдошов, З.Өскөнбаева, Н.Маргазиева, Г.Саматова, М.Ракимбек Уулу, Т.Гөк, А.Нарозя, К.Белек, Б.Исаков, Ш.Курмангазиева, Ж.Чыманова, Д.Эшкенов, Н.Карыбекова, Л.Бабатүрк, А.Бабатаев. Кыргыз-Түрк Манас Университетинде Психологиялык Кеңеш Жана Көмөк Программасынын Кызматтары. 2016.SBE.09.