- Динара Исакова
- Туризм жана мейманкана иштетүү жогорку мектеби
- Ресторан жана кулинардык өнөр бөлүмү
- dinara.isakova@manas.edu.kg
Билими
Тил билүү деңгээли
A1: Beginner A2: Elementary B1: Pre-Intermediate B2: Intermediate C1: Upper-Intermediate C2: Advanced
Диссертациялары
-
Илимий багыттары
Тамак аш гигиенасы, Тамак-аш технологиясы, Тамак-аш өндүрүш жабдыктары, Туризм, Тамак-аш жана суусундук
Берген сабактары
GMS-427 Азия ашканалары
STJ-421 Өндүрүштүк практика ii
GMS-329 Бар жана миксология
GMS-325 Суусундуктар технологиясы
GMS-201 Тейлөө технологиясы ii
GMS-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
GMS-451 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
GMS-414 Шоколад жана шекер юнюрү
GMS-409 Тамак-аш стилистикасы жана фотография
GMS-328 Сомелье кызматы
GMS-324 Түрк тамак-аштары
STJ-322 Өндүрүштүк практика ii
STJ-222 Өндүрүштүк практика 1
GMS-102 Тейлөө технологиясы i
TRO-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
BTZ-452 Дипломдук иш ii
TRO-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i
STJ-412 Квалификация алуу алдындагы практика
STJ-402 Өндүрүштүк практика iii
STJ-312 Юндүрүштүк практика
GMS-303 Бар жана суусундуктар кызматын башкаруу
TOI-109 Тамак-аш тейлөө кызматтары
TUO-106 Негизги ашкана колдонмолору
BTZ-451 Дипломдук иш i
STJ-302 Өндүрүштүк практика ii
STJ-212 Окуу практикасы
TUO-209 Тамак-аш өндүрүшү
GMS-207 Чыгыш тамак-ашы
GMS-206 Шарап маданияты
STJ-202 Өндүрүштүк практика i
TUO-130 Тамак-аш тейлөө кызматы
TUO-108 Бар кызматы
TRO-104 Тамак-аш тейлөө кызматы
Yİİ-438 Тамак стилистикасы жана фотография
Yİİ-342 Чыгыш ашканасы
Yİİ-211 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгели
GMS-205 Батыш тамак-ашы
YÖD-302 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгээли(курстук иш)
TUO-227 Тамак-аш өндүрүшү
Yİİ-217 Шарап маданияты
Yİİ-215 Бар ж-а суусундуктар кызматтарын башкаруусу
Yİİ-114 Тамак-аш тейлөө кызматынын негиздери
Yİİ-338 Гастрономиялык дизайн
Yİİ-116 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери
Yİİ-452 Дипломдук иш ii
Yİİ-451 Дипломдук иш i
TRO-412 Кесиптик экинчи чет тил ii
Yİİ-412 Кесиптик экинчи чет тил ii
STR-412 Кесиптик экинчи чет тил ii
TRO-411 Кесиптик экинчи чет тил i
Yİİ-411 Кесиптик экинчи чет тил i
STR-411 Кесиптик экинчи чет тил i
Yİİ-431 Азия ашканасы
Yİİ-110 Тейлөө кызматтарын уюштуруу
Yİİ-333 Шарапчылык
YÖD-202 (курстук иш)
Yİİ-204 Бар кызматы
Yİİ-201 Тамак-аш тейлөө кызматы ii
Yİİ-332 Вегетариан ашканасы
Yİİ-102 Тамак-аш тейлөө кызматы i
Yİİ-433 Тез татым кызматтары жана франчайзинг
TRO-218 Шарапчылык
TRO-205 Тамак-аш тейлөө кызматы
TRO-202 Тамак-аш өндүрүшү
Yİİ-219 Тамак-аш тейлөө кызматы iii
Yİİ-216 Шарапчылык
STR-101 Туризмдин негиздери
REH-216 Тамак-аш өндүрүшү
REH-126 Тамак-аш тейлөө кызматы
Yİİ-121 Тамактануу негиздери жана санитария
TRO-117 Тамак-аш тейлөө кызматы
Yİİ-115 Тамак-аш өндүрүшү i
STR-103 Туризм географиясы
TRO-204 Тамак=аш даярдоо калькуляциясы
Yİİ-117 Тамак-аш тейлөө кызматы i
REH-116 Кыргызстан туризм географиясы
Yİİ-222 Тамак-аш даярдоо калькуляциясы
REH-111 Тамак-аш этикасы
TRO-113 Санитария жана гигиена
Административдик кызматтары
-
Жетекчилык кылган диссертация темалары
-
SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары
-
Башка журналдарда басылган макалалары
- Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, A.Tayfun. (2021). Üniversite Öğrencilerinin Yeme Davranışları Üzerine Bir Araştırma (A Study on the Eating Behavior of University Students). JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 9(1), 366-376. DOI: 10.21325/jotags.2021.793.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова. (2020). ПЕРСПЕКТИВЫ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ РАСТИТЕЛЬНОГО СЫРЬЯ В ТЕХНОЛОГИИ КИСЛОМОЛОЧНОГО ПРОДУКТА ФУНКЦИОНАЛЬНОГО НАЗНАЧЕНИЯ НА ОСНОВЕ ОСЛИНОГО МОЛОКА. НАУКА, НОВЫЕ ТЕХНОЛОГИИ И ИННОВАЦИИ КЫРГЫЗСТАНА, 4(1), 21-24. DOI: 10.26104/NNTIK.2019.45.557.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, C.INCE, T.GOK. (2020). KIRGIZİSTAN GASTRONOMİ HARİTASI. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(3), 360-382. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1412660.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, С.Турдубекова, B.ERDEM. (2019). Labor Force Analysis in Food and Beverage Establishments in Kyrgyzstan: A Descriptive Study. TURIZAM INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL, 23(2), 69-85. DOI: 10.5937/turizam23-20686.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев. (2019). Питание как фактор достижения успехов в национальных спортивных играх. РЕФОРМА, 2(82), 69-75. https://dergipark.org.tr/tr/pub/reforma/issue/49531/634206.
Докладдары
- D.İSAKOVA. Availability of Traditional Offal Dishes on the Menus of Ethnic Restaurants in Bishkek. 24. Milletlerarası Türk Kooperatifçilik Kongresi, 2022. www.koopkurkongre.com.
- D.İSAKOVA. Peynir Altı Suyu Ve Bitkisel Içerikli Hindi Eti Bazlı Fonksiyonel Et Ürünü. 20. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, 2022. http://www.turkkongre.com/.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова. INVESTIGATION AMINO ACID COMPOSITION OF DONKEY’S MILK OF THE KEGETY GORGE. Proceedings of the 3rd International Scientific and Practical Conference, 2021. https://www.researchgate.net/publication/354113049_INVESTIGATION_AMINO_ACID_COMPOSITION_OF_DONKEY'S_MILK_OF_THE_KEGETY_GORGE.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова. ФУНКЦИОНАЛЬНЫЙ ПРОДУКТ ИЗ МЯСА ИНДЕЙКИ С ДОБАВЛЕНИЕМ СЫВОРОТОЧНЫХ БЕЛКОВ И ОБОГАЩЕННЫМ РАСТИТЕЛЬНЫМИ БАД. INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL «GLOBAL SCIENCE AND INNOVATIONS 2020: CENTRAL A, 2020. http://bobek-kz.com/posts.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, A.Kalybekova. РЕСТОРАНДАРДА УЛУТТУК КЫРГЫЗ ТАМАК – АШТАРЫНЫН ТУРИСТТИК АЗЫК КАТАРЫ КОЛДОНУЛУШУН БААЛОО: БИШКЕК Ш. МИСАЛЫНДА . INTERNATIONAL CONGRESS ON CULTURAL HERITAGE AND TOURISM, 2019. www.bizimdijitamatbaa.com.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, А.Мараева. ДЕСТИНАЦИЯНЫ ИЛГЕРИЛЕТҮҮДӨ ГУРМЕ ФЕСТИВАЛДАРДЫН МААНИСИ. 3. ULUSLARARASITÜRKDÜNYASITURĠZMSEMPOZYUMU, 2018. DOI: ISBN978-9967-9038-5-2. https://docplayer.biz.tr/64934115-3-uluslararasi-turk-dunyasi-turgzm-sempozyumu-iii-el-aralyk-tngrk-dngynosng-turizm-simpoziumu-3rd-international-turkic-world-tourism-symposium.html.
Китептери
- С.Турдубекова, У.Алимов, Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, S.Günyel, C.TURGANBAEVA. Kırgızistan ve Türkiye mutfak kültürü : seçme tarifler. Detay Yayincilik. http://mediamanas.kg/2485-krgzistan-ve-trkiye-mutfandan-seme-tarifler-kitab-yaymland.html.
Долбоорлору
- Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев, С.Турдубекова, Э.Акгоз, Б.Эрдем, Т.Гок, Ж.Ынже. Кыргызстандын гастрономиялык картасын даярдоо жана гастрономиялык тур маршрутун аныктоо . KTMU-BAP-2018.SBE.05.
- М.м.Мусульманова, Р.Элеманова, А.Усубалиева, А.Саалиева, А.Сабырбекова, Ж.Сманалиева, Н.Дюшеева, Н.Турганбаева, Д.Исакова. Топоздун жана анын гибриддеринин сүттөрүн комплекстик иштетүүнүн негизинде дизайнердик тамак-аш азыктарынын курамын жана касиеттерин калыптандыруудагы илимий-практикалык негиздери. #007652.