User Pic

Көчүрүү

  • Проф.Др.
  • Нурудин Кыдыралиев
  • Туризм жана мейманкана иштетүү жогорку мектеби
  • Ресторан жана кулинардык өнөр бөлүмү
  • nurudin.kidiraliyev@manas.edu.kg

Билими

-

Тил билүү деңгээли

#ТилУгуп түшүнүүОкуп түшүнүүӨз ара сүйлөшүүОозеки түшүндүрүүЖазуу
1КыргызчаA1A1A1A1A1
2АнглисчеC2C2C2C2C2
3ОрусчаA1A1A1A1A2
4ТүркчөB1B1B1B1B1

A1: Beginner    A2: Elementary    B1: Pre-Intermediate    B2: Intermediate    C1: Upper-Intermediate    C2: Advanced

Диссертациялары

-

Илимий багыттары

Тамак-аш технологиясы, Туризм, Тамак-аш жана суусундук

Берген сабактары

TOI-513 Туризм жана кулинария

GMS-503 ?

GSM-501 ?

GMS-433 Органолептикалык анализ

TRO-500 Магистрдик диссертация

GMS-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

GMS-451 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

GMS-413 Органолептикалык анализ

GMS-406 Сервис ишканаларынын инфраструктурасы

GMS-332 Гастрономиялык туризм

Толук көрсөт...

GMS-330 Тамактануу ишканаларында жабдуулар

GMS-222 Тамак-аш коопсуздугу

GMS-113 Тамактануунун физиологиясы

TRO-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

TRO-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i

GMS-312 Коомдук тамактануу ишканаларынын жабдыктары

TRO-540 Туризм жана кулинария

TRO-510 Илимий изилдөө практикасы

BTZ-452 Дипломдук иш ii

BTZ-451 Дипломдук иш i

Yİİ-415 Коомдук тамактануу ишканаларында сапат башкаруусу

YÖD-302 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгээли(курстук иш)

GMS-108 Жашоо-тиричилик коопсуздугу

GMS-105 Тамактануунун физиологиясы

GMS-101 Товар таануу

TRO-530 Магистрдик диссертация

YÖD-202 Кыргыз ашканасы (курстук иш)

STR-108 Иш коопсуздугу

GID-515 Инженерликтеги реологиялык ыкмалар

GMÜ-554 Инженериядагы реологиялык ыкмалар

GMÜ-532 Тамактануу физиологиясы

Yİİ-111 Тамактануу негиздери жана санитария

TRO-512 Семинар

Yİİ-439 Өлчөм таануу, стандартташтыруу жана тастыкташтыруу

GMÜ-600 Доктордук диссертация

GMÜ-520 Чийки зат жана даяр азыктардын сапатын текшер-гү маа.те

GID-452 Бүтүрүү иши ii

GID-451 Бүтүрүү иши i

GID-449 Тамак-аштын сапатын камсыздоо

GID-447 Азык-түлүк коопсуздугу

GID-446 Сенсордук анализ

GID-445 Тамак-аш азыктарынын коопсуздугу жана сапатты башкаруу

GID-431 Тамак-аш технология лабораториясы

GID-344 Механикалык ажыратуу процесстери

GID-329 Тамактануу физиологиясы

GID-328 Тамак-аш өндүрүшүнүн жабдыктары

GID-326 Тамак-аш биотехнологиясы

GID-320 Тамак-аш өндүрүшүнүн жабдыктары

GMÜ-530 Илим изилдөө иши

GMÜ-512 Семинар

GMÜ-511 Педагогикалык практика

GMÜ-500 Илим изилдөө практикасы

GID-319 Тамак-аш биотехнологиясы

GMÜ-700 Адистик багыттагы сабактар

GMÜ-692 Семинар ii

GMÜ-691 Семинар i

GMÜ-529 Адистик багыттагы сабак

GID-472 Иш коопсуздугу

GMÜ-590 Семинар

GMÜ-580 Адистик багыттагы сабактар

GID-422 Тамак-аш инженердик долборлоо

GID-317 Тамак-аш заттардын физикалык касиеттери лабораториясы

GMÜ-507 Тамак=аш онор жайынын жабдыктары жана машиналары

GID-444 Механикалык бөлүү процесстери

GID-443 Тамак-аш коопсуздугу

GID-330 Бөлүү процесстери

BİL-410 Компилегичтерди иштеп чыгуу

Административдик кызматтары

#КызматыБөлүмБашталышыБүтүшү
1Бөлүм башчысыРесторан жана кулинардык өнөр бөлүмү07.09.202106.09.2024
2Бөлүм башчысыРесторан жана кулинардык өнөр бөлүмү04.07.202031.08.2021
3Бөлүм башчысыРесторан жана кулинардык өнөр бөлүмү04.07.201704.07.2020
4Бөлүм башчысыРесторан жана кулинардык өнөр бөлүмү10.10.2024-

Жетекчилык кылган диссертация темалары

1
PhD
Айбек Бодошов
2016
TALAS BÖLGESİNDE ÜRETİLEN FASÜLYENİN TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMAS
2
Магистр
Нурзаада Эсенкадыр кызы
2024
KIRGIZİSTAN ULUSAL MUTFAĞINI GAS. TURİZ. ROLÜNÜN ANALİZİ
3
Магистр
Кымызай Абдукулова
2021
YİYECEK-İÇECEK İŞLETME-DE İŞYERİ DİZAYNININ İŞ VERİMLİ-NE ETKİSİ:BİŞKEK İKİ

SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары

-

Башка журналдарда басылган макалалары

  1. Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
  2. N.TURGANBAYEVA, N.KIDIRALİEV, M.Mukarama. (2023). Seasonal Variations in the Biological Value of Kyrgyz Donkey’s Milk Proteins. Food Processing: Techniques and Technology, 53(3), 591-599. https://www.scopus.com/record.
  3. N.TURGANBAYEVA, N.KIDIRALİEV, A.Amangeldieva. (2023). СОСТОЯНИЕ И НАПРАВЛЕНИЯ РАЗВИТИЯ ГАСТРОНОМИЧЕСКОГО ТУРИЗМА В КЫРГЫЗСТАНЕ. Сервис в России и за рубежом, 17(3), 67-76. https://ruservices.rgutspubl.org/index.php/1/issue/view/69.
  4. N.KIDIRALİEV, А.Э.М.. (2022). О возможностях использования мяса яка как перспективного профилактического продукта при дефиците йода и железа. Пищевая промышленность, 8(8), 12-15. http://foodprom.ru/archive.
  5. N.KIDIRALİEV, А.М.А.. (2022). Особенности питания школьников. Известия КГТУ им. И. Раззакова, 3(3), 160-165. https://kstu.kg/bokovoe-menju/zhurnal-izvestija-kgtu-im-i-razzakova.
  6. N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж.. (2021). Оптимизация в рецептуре слоеного изделия содержания биоактивированной рисовой муки и тыквенного пюре. Вестник Кыргызского экономического университета им. М. Рыскулбекова, 3(3), 99-104. https://elibrary.ru/item.asp?id=47330269.
  7. N.KIDIRALİEV, А.Э.М.. (2021). Способы обогащения йодом мясных продуктов. Наука, новые технологии и инновации Кыргызстана, 7(7), 14-18. http://science-journal.kg/media/Papers/nntiik/2021/7/ННТ-7_2021г_14-18.pdf.
  8. N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж., С.М.К.. (2020). Рецептурно-технологические решения при производстве зерновых батончиков нового поколения . Сурский Вестник, 4(4), 70-77. https://surskiy-vestnik.pgau.ru/file/doc/vipuski/12/%D0%A1%D0%92-2020-4.pdf.
  9. N.KIDIRALİEV, А.Э.М., Т.Б.С.. (2019). Современное состояние и перспективы использования мяса яка в общественном питании Кыргызской Республики. Наука, новые технологии и инновации Кыргызстана, 8(8), 14-18. http://www.science-journal.kg/ru/journal/1/2019/8/.
  10. N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж.. (2019). Применение зельнозерновой биомуки на сыворотке в производстве слоеных изделий . Известия КГТУ им. И. Раззакова, 8(8), 30-35. http://www.science-journal.kg/media/Papers/ivk/2019/8/30-35.pdf.
  11. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев. (2019). Питание как фактор достижения успехов в национальных спортивных играх. РЕФОРМА, 2(82), 69-75. https://dergipark.org.tr/tr/pub/reforma/issue/49531/634206.
  12. Н.Кыдыралиев, А.Бодошов. (2018). Разработка фруктово-овощного пюре для детей в возрасте до трех лет. Пищевая промышленность, 11(11), 25-27. http://foodprom.ru/journals.

Докладдары

  1. N.TURGANBAYEVA, N.KIDIRALİEV. KIRGIZİSTAN BÖLGELERİNİN GELİŞİMİNDE AGROFESTİVALLERİN ROLÜ. VI International Gastronomy Tourism Studies Congress, 2022. http://ugtak.org/.
  2. N.KIDIRALİEV, N.TURGANBAYEVA. Kırgızistan bölgelerinin gelişiminde agrofestivallerin rolü. VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, 2022. DOI: http://ugtak.org/wp-content/uploads/2022/11/Procedings-Book-VI.-IGTSC.pdf. http://ugtak.org/wp-content/uploads/2022/11/Procedings-Book-VI.-IGTSC.pdf.
  3. N.KIDIRALİEV. Применение зерен фасоли в питании. «Зерновая отрасль: состояние и перспективы развития», посвященной 70-летию акаде, 2020. DOI: https://atu.edu.kz/main/science. https://atu.edu.kz/old-version/archives/5478/#.
  4. N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж.. Исследования биохимического состава топинамбура. Качество продукции, технологий и образования, 2020. DOI: https://pps.kaznu.kz/kz/Main/FileShow2/190471/109/3/18218/2020//. https://www.kon-ferenc.ru/konferenc30_04_20_7.html.
  5. N.KIDIRALİEV. Kirgizistan Açisindan Fasulye Festivalinin Persfektifleri. MTCON'20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, 2020. DOI: https://irp-cdn.multiscreensite.com/2515bad0/files/uploaded/KITAP%20-%20TURKCE.p. https://irp-cdn.multiscreensite.com/2515bad0/files/uploaded/KITAP%20-%20TURKCE.pdf.
  6. N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж., К.Т., С.М.К., Б.Н.. Modeling of Recipes of Special Purpose Bakery Products. International Scientific-Practical Conference "Agriculture and Food Security: Te, 2020. DOI: https://doi.org/10.1051/bioconf/20202700017. https://www.bio-conferences.org/articles/bioconf/abs/2020/11/contents/contents.html.
  7. N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж.. Влияние рисовой биомуки на реологические свойства слоеного полуфабриката. Перспективы использования нетрадиционного растительного сырья Северо-Кавказского, 2019. DOI: https://elibrary.ru/item.asp?id=42483261. http://www.cnshb.ru/jour/j_as.asp?id=142092.
  8. N.KIDIRALİEV, А.А.. The Features of the Organization Mountain Tourist’s Nutrition in Kyrgyzstan. III. Intrnational Congress on Cultural Heritage and Tourism , 2019. DOI: https://www.kongreuzmani.com/3-international-congress-on-cultural-heritage-and-t. https://www.kongreuzmani.com/3-international-congress-on-cultural-heritage-and-tourism-events-iccht-2019.html.
  9. N.KIDIRALİEV. Кыргызстандын тамак-аш өнөр жайы. I. Международный Симпозиум Тюркского Мира по Сельскому хозяйству и Продовольстви, 2019. DOI: https://www.academia.edu/41473275/I_ULUSLARARASI_T%C3%9CRK_D%C3%9CNYASI_TARIM_VE. https://www.academia.edu/41473275/I_ULUSLARARASI_T%C3%9CRK_D%C3%9CNYASI_TARIM_VE_GIDA_SEMPOZYUMU_B%C4%B0LD%C4%B0R%C4%B0LER_K%C4%B0TABI_2019.
  10. N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж., С.М., Б.Н.. Study of rheological properties of cakedough from a mixture of wheat and amaranth flour. International Scientific-Practical Conference “Agriculture and Food Security: Te, 2019. DOI: https://doi.org/10.1051/bioconf/20201700145. https://www.bio-conferences.org/articles/bioconf/full_html/2020/01/bioconf_fies2020_00145/bioconf_fies2020_00145.html.
  11. N.KIDIRALİEV, А.М.А.. Разработка рецептуры и технологии производства запеканки с тыквой. 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 2018. https://turizm.kastamonu.edu.tr/images/2018/TAM-METN-BLDR-KTABI.pdf.

Китептери

-

Долбоорлору

  1. Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев, С.Турдубекова, Э.Акгоз, Б.Эрдем, Т.Гок, Ж.Ынже. Кыргызстандын гастрономиялык картасын даярдоо жана гастрономиялык тур маршрутун аныктоо . KTMU-BAP-2018.SBE.05.

Патенттери

-

Дизайндары

-