- Сапаргүл Турдубекова
- Туризм жана мейманкана иштетүү жогорку мектеби
- Ресторан жана кулинардык өнөр бөлүмү
- sapargul.turdubekova@manas.edu.kg
Билими
Тил билүү деңгээли
A1: Beginner A2: Elementary B1: Pre-Intermediate B2: Intermediate C1: Upper-Intermediate C2: Advanced
Диссертациялары
Илимий багыттары
Тамак аш гигиенасы, Тамак-аш инженериясы, Тамак-аш технологиясы, Тамак-аш өндүрүш жабдыктары, Инженерия, Туризм, Туризм башкаруу, Тамак-аш жана суусундук, Башкаруу жана уюштуруу
Берген сабактары
GMS-435 Вегетариандык тамак-аштар
TOI-411 Эл аралык ашканалар
GMS-333 Батыш тамактануу маданияты
GMS-327 Микробиология, санитария жана гигиена
GMS-211 Тамак-аш географиясы
TOI-209 Түрк ашкана маданияты
GMS-111 Товар таануу
GMS-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
GMS-451 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
GMS-410 Кейтерингди башкаруу
GMS-407 Гастрономиялык дизайн
GMS-311 Нан азыктарын жана десерттерди даярдоо негиздери
STJ-222 Өндүрүштүк практика 1
TUO-203 Этикет жана тейл..
TUO-106 Негизги ашкана колдонмолору
GMS-104 Тамак даярдоо негиздери i
TOI-104 Жашоо тиричилик коопсуздугу
TRO-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
TRO-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i
GMS-315 Тамактануу маданияты жана медиа
GMS-306 Кыргыз жана түрк тамак-аштары (курстук иш)
GMS-203 Тамак даярдоо негиздери ii
BTZ-452 Дипломдук иш ii
BTZ-451 Дипломдук иш i
Yİİ-437 Тамактануу маданияты жана медиа
TRO-435 Инновациялык башкаруу жана чыгармачылык.
GMS-310 Тамактануу ишканаларында инновациялар
GMS-209 Иш этикасы
GMS-208 Вегетариан тамак-ашы
YÖD-202 Кыргыз ашканасы (курстук иш)
Yİİ-336 Батыш ашканасы
Yİİ-331 Өзгөчө коомдук тамак аш өндүрүшү жана технологиясы
YÖD-302 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгээли(курстук иш)
Yİİ-213 Тамак-аш өндүрүшүнүн жогорку деңгели
Yİİ-342 Чыгыш ашканасы
Yİİ-216 Нан жана таттууларды даярдоо негиздери
Yİİ-340 Окуя менеджменти
YÖD-102 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери (курстук иш)
Yİİ-335 Орто азия ашканасы
Yİİ-111 Тамактануу негиздери жана санитария
Yİİ-415 Коомдук тамактануу ишканаларында сапат башкаруусу
Yİİ-452 Дипломдук иш ii
Yİİ-451 Дипломдук иш i
Yİİ-116 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери
Yİİ-206 Тамак-аш өндүрүшү iii
Yİİ-431 Азия ашканасы
Yİİ-203 Тамак-аш өндүрүшү ii
Yİİ-106 Тамактануу негиздери жана санитария
Yİİ-104 Тамак-аш өндүрүшү i
TRO-202 Тамак-аш өндүрүшү
Yİİ-220 Өзгөчө коомдук тамак-аш өндүрүшү жана технологиясы
REH-216 Тамак-аш өндүрүшү
TRO-203 Тамак аш өндүрүш
TRO-220 Өзгөчө коомдук тамак-аш өндүрүшү жана технологиясы
TRO-222 Азия тамактары
Yİİ-217 Тамак-аш өндүрүшү iii
REH-214 Азия ашканасы
Yİİ-115 Тамак-аш өндүрүшү i
Yİİ-112 Тамак-аш өндүрүшү ii
Yİİ-202 Тамак-аш өндүрүшү iii
Yİİ-201 Тамак-аш өндүрүшү ii
Yİİ-102 Тамак-аш өндүрүшү i
Административдик кызматтары
Жетекчилык кылган диссертация темалары
-
SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары
-
Башка журналдарда басылган макалалары
- Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
- G.SAMATOVA, S.TURDUBEKOVA, Prof.A.TAYFUN.. (2020). Farklı Ülkelerden Gelen Öğrencilerin Kırgız Mutfak Kültürüne Ait Değerlendirmeleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 4(4), 423-438. https://jotags.org/2020/vol8_specialissue4_full_issue.pdf.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, С.Турдубекова, B.ERDEM. (2019). Labor Force Analysis in Food and Beverage Establishments in Kyrgyzstan: A Descriptive Study. TURIZAM INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL, 23(2), 69-85. DOI: 10.5937/turizam23-20686.
- С.Турдубекова, Dc.Dr.MustafaBOZ, S.B.YURDAKUL. (2018). YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN SİNOP’UN KÜLTÜR TURİZMİ ÇEKİCİLİKLERİNE VE ALTYAPISINA İLİŞKİN ALGILARI. Manas Journal of Social Studies, 6(5), 49-65. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/578088.
Докладдары
- S.TURDUBEKOVA, T.MUSAYEVA. Beldemchi. ART IN PARIS MIXED ART EXHIBITION-II, 2023. DOI: https://www.iksadparis.org/art?pgid=llny3l50-44dbe0ac-8978-422f-a436-f58f51bc238. W W W . I K S A D P A R I S . O R G / A R T.
- S.TURDUBEKOVA. КЫРГЫЗ ТИЛИНДЕГИ “ТОО -ЛЫЖА” ТЕРМИНИНИН ОРДУНА “ТОО ЧАНГЫ” ДЕГЕН ТЕРМИНДИН АТАЛЫШЫ ЖӨНҮНДӨ. “Түрк элдеринин салттуу спорт оюндары” XII Эл аралык симпозиуму, 2023. DOI: https://www.manas.edu.kg/web/images/hab/sempkit.pdf. https://www.manas.edu.kg/web/images/hab/sempkit.pdf.
- С.Турдубекова. BİŞKEK’TEKİ KAHVEHANELERİNE YÖNELİK YAPILAN YORUMLARIN VE E-ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ANALYSIS OF E-COMPLAİNTS AND COMMENTS ON COFFEE SHOPS İN BİSHKEK. Uluslararası Anadolu Kahve ve Kakao Kongresi 3-5 Aralık 2021/ Malatya -Yeşily, 2021. DOI: https://tr.discoveranatolia.org/_files/ugd/614b1f_878966a54fc041fca5172bcb717b3c. https://tr.discoveranatolia.org/coffee-conference.
Китептери
- С.Турдубекова, У.Алимов, Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, S.Günyel, C.TURGANBAEVA. Kırgızistan ve Türkiye mutfak kültürü : seçme tarifler. Detay Yayincilik. http://mediamanas.kg/2485-krgzistan-ve-trkiye-mutfandan-seme-tarifler-kitab-yaymland.html.
Долбоорлору
- Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев, С.Турдубекова, Э.Акгоз, Б.Эрдем, Т.Гок, Ж.Ынже. Кыргызстандын гастрономиялык картасын даярдоо жана гастрономиялык тур маршрутун аныктоо . KTMU-BAP-2018.SBE.05.