User Pic

Көчүрүү

  • Сапаргүл Турдубекова
  • Туризм жана мейманкана иштетүү жогорку мектеби
  • Ресторан жана кулинардык өнөр бөлүмү
  • sapargul.turdubekova@manas.edu.kg

Билими

1(not set)1982 - 1987КООМДУК ТАМАКТАНУУ ИНЖЕНЕР-ТЕХНОЛОГУ, Раззаков а. КЫРГЫЗ ТЕХНИКАЛЫК УНИВЕРСИТЕТИ

Тил билүү деңгээли

#ТилУгуп түшүнүүОкуп түшүнүүӨз ара сүйлөшүүОозеки түшүндүрүүЖазуу
1КыргызчаC2C2C2C2C2
2КыргызчаC2C2C2C2C1
3КыргызчаC2C2C2C2C2
4КыргызчаC2C2C1C2C1
5АнглисчеA2C2A2A2C2
6ОрусчаC2C2C2C2C2
7ТүркчөC1C1C1C1C1

A1: Beginner    A2: Elementary    B1: Pre-Intermediate    B2: Intermediate    C1: Upper-Intermediate    C2: Advanced

Диссертациялары

1Доктордук диссертация2011Кыргызстандын тоо-лыжа туризминдеги көйгөйлөрү
08.00.05 Экономика жана эл чарбасын башкаруу, Кыргыз Республикасынын Улуттук илимдер академиясынын Экономика институту

Илимий багыттары

Тамак аш гигиенасы, Тамак-аш инженериясы, Тамак-аш технологиясы, Тамак-аш өндүрүш жабдыктары, Инженерия, Туризм, Туризм башкаруу, Тамак-аш жана суусундук, Башкаруу жана уюштуруу

Берген сабактары

GMS-435 Вегетариандык тамак-аштар

STJ-421 Өндүрүштүк практика ii

GMS-333 Батыш тамактануу маданияты

GMS-327 Микробиология, санитария жана гигиена

GMS-211 Тамак-аш географиясы

TOI-209 Түрк ашкана маданияты

TOI-411 Эл аралык ашканалар

STJ-322 Өндүрүштүк практика i

GMS-224 Тамак даярдоо негиздери iii

GMS-111 Товар таануу

Толук көрсөт...

TUO-106 Негизги ашкана колдонмолору

TOI-104 Жашоо тиричилик коопсуздугу

GMS-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

GMS-451 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

GMS-410 Кейтерингди башкаруу

GMS-407 Гастрономиялык дизайн

GMS-311 Нан азыктарын жана десерттерди даярдоо негиздери

STJ-222 Өндүрүштүк практика 1

TUO-203 Этикет жана тейл..

GMS-104 Тамак даярдоо негиздери i

TRO-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

TRO-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i

GMS-315 Тамактануу маданияты жана медиа

GMS-306 Кыргыз жана түрк тамак-аштары (курстук иш)

GMS-203 Тамак даярдоо негиздери ii

BTZ-452 Дипломдук иш ii

BTZ-451 Дипломдук иш i

Yİİ-437 Тамактануу маданияты жана медиа

TRO-435 Инновациялык башкаруу жана чыгармачылык.

GMS-310 Тамактануу ишканаларында инновациялар

GMS-209 Иш этикасы

GMS-208 Вегетариан тамак-ашы

YÖD-202 Кыргыз ашканасы (курстук иш)

Yİİ-336 Батыш ашканасы

Yİİ-331 Өзгөчө коомдук тамак аш өндүрүшү жана технологиясы

YÖD-302 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгээли(курстук иш)

Yİİ-213 Тамак-аш өндүрүшүнүн жогорку деңгели

Yİİ-342 Чыгыш ашканасы

Yİİ-216 Нан жана таттууларды даярдоо негиздери

Yİİ-340 Окуя менеджменти

YÖD-102 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери (курстук иш)

Yİİ-335 Орто азия ашканасы

Yİİ-111 Тамактануу негиздери жана санитария

Yİİ-415 Коомдук тамактануу ишканаларында сапат башкаруусу

Yİİ-452 Дипломдук иш ii

Yİİ-451 Дипломдук иш i

Yİİ-116 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери

Yİİ-206 Тамак-аш өндүрүшү iii

Yİİ-431 Азия ашканасы

Yİİ-203 Тамак-аш өндүрүшү ii

Yİİ-106 Тамактануу негиздери жана санитария

Yİİ-104 Тамак-аш өндүрүшү i

TRO-202 Тамак-аш өндүрүшү

Yİİ-220 Өзгөчө коомдук тамак-аш өндүрүшү жана технологиясы

REH-216 Тамак-аш өндүрүшү

TRO-203 Тамак аш өндүрүш

TRO-220 Өзгөчө коомдук тамак-аш өндүрүшү жана технологиясы

TRO-222 Азия тамактары

Yİİ-217 Тамак-аш өндүрүшү iii

REH-214 Азия ашканасы

Yİİ-115 Тамак-аш өндүрүшү i

Yİİ-112 Тамак-аш өндүрүшү ii

Yİİ-202 Тамак-аш өндүрүшү iii

Yİİ-201 Тамак-аш өндүрүшү ii

Yİİ-102 Тамак-аш өндүрүшү i

Административдик кызматтары

#КызматыБөлүмБашталышыБүтүшү
1Бөлүм башчысыРесторан жана кулинардык өнөр бөлүмү09.01.201527.06.2017
2ДиректорРесторан жана кулинардык өнөр бөлүмү15.09.201428.06.2015
3Бөлүм башчысыРесторан жана кулинардык өнөр бөлүмү16.09.200808.01.2015

Жетекчилык кылган диссертация темалары

-

SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары

-

Башка журналдарда басылган макалалары

  1. A.USUBALİYEVA, A.N.Saalieva, F.A.Kochkorova, M.K.Esenamanova, R.I.Elemanova, N.S.Dyusheeva, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, S.TURDUBEKOVA. (2025). Biological value of yak milk and its importance in medical and functional nutrition: A systematic review. HEART, VESSELS AND TRANSPLANTATION, 8(3), 1-15. DOI: 10.24969/hvt.2025.575.
  2. Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
  3. G.SAMATOVA, S.TURDUBEKOVA, Prof.A.TAYFUN.. (2020). Farklı Ülkelerden Gelen Öğrencilerin Kırgız Mutfak Kültürüne Ait Değerlendirmeleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 4(4), 423-438. https://jotags.org/2020/vol8_specialissue4_full_issue.pdf.
  4. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, С.Турдубекова, B.ERDEM. (2019). Labor Force Analysis in Food and Beverage Establishments in Kyrgyzstan: A Descriptive Study. TURIZAM INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL, 23(2), 69-85. DOI: 10.5937/turizam23-20686.
  5. С.Турдубекова, Dc.Dr.MustafaBOZ, S.B.YURDAKUL. (2018). YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN SİNOP’UN KÜLTÜR TURİZMİ ÇEKİCİLİKLERİNE VE ALTYAPISINA İLİŞKİN ALGILARI. Manas Journal of Social Studies, 6(5), 49-65. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/578088.

Докладдары

  1. S.TURDUBEKOVA, T.MUSAYEVA. Beldemchi. ART IN PARIS MIXED ART EXHIBITION-II, 2023. DOI: https://www.iksadparis.org/art?pgid=llny3l50-44dbe0ac-8978-422f-a436-f58f51bc238. W W W . I K S A D P A R I S . O R G / A R T.
  2. S.TURDUBEKOVA. КЫРГЫЗ ТИЛИНДЕГИ “ТОО -ЛЫЖА” ТЕРМИНИНИН ОРДУНА “ТОО ЧАНГЫ” ДЕГЕН ТЕРМИНДИН АТАЛЫШЫ ЖӨНҮНДӨ. “Түрк элдеринин салттуу спорт оюндары” XII Эл аралык симпозиуму, 2023. DOI: https://www.manas.edu.kg/web/images/hab/sempkit.pdf. https://www.manas.edu.kg/web/images/hab/sempkit.pdf.
  3. С.Турдубекова. BİŞKEK’TEKİ KAHVEHANELERİNE YÖNELİK YAPILAN YORUMLARIN VE E-ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ANALYSIS OF E-COMPLAİNTS AND COMMENTS ON COFFEE SHOPS İN BİSHKEK. Uluslararası Anadolu Kahve ve Kakao Kongresi 3-5 Aralık 2021/ Malatya -Yeşily, 2021. DOI: https://tr.discoveranatolia.org/_files/ugd/614b1f_878966a54fc041fca5172bcb717b3c. https://tr.discoveranatolia.org/coffee-conference.

Китептери

  1. С.Турдубекова, У.Алимов, Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, S.Günyel, C.TURGANBAEVA. Kırgızistan ve Türkiye mutfak kültürü : seçme tarifler. Detay Yayincilik. http://mediamanas.kg/2485-krgzistan-ve-trkiye-mutfandan-seme-tarifler-kitab-yaymland.html.

Долбоорлору

  1. Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев, С.Турдубекова, Э.Акгоз, Б.Эрдем, Т.Гок, Ж.Ынже. Кыргызстандын гастрономиялык картасын даярдоо жана гастрономиялык тур маршрутун аныктоо . KTMU-BAP-2018.SBE.05.

Патенттери

-

Дизайндары

-