- Prof.Dr.
- Nurudin KIDIRALİEV
- Turizm ve Otelcilik Y.O.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
- nurudin.kidiraliyev@manas.edu.kg
Eğitim Bilgileri
-
Dil Becerisi
A1: Acemi düzey (Beginner) A2: Başlangıç düzey (Elementary) B1: Ön Orta düzey (Pre-Intermediate) B2: Orta düzey (Intermediate) C1: Üst Orta düzey (Upper-Intermediate) C2: İleri düzey (Advanced)
Yaptığı Tezler
-
Araştırma Alanları
Gıda Teknolojisi, Turizm, Yiyecek İçecek
Verdiği Dersler
TOI-513 TURİZM VE GASTRONOMİ
GMS-503 GIDA KİMYASI
GSM-501 GASTRONOMİNİN BİLİMSEL TEMELLERİ
GMS-433 GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZİ
TRO-500 YÜKSEK LİSANS TEZİ
GMS-452 BİTİRME TEZİ II
GMS-451 BİTİRME TEZİ I
GMS-413 GASTRONOMİDE DUYUSAL ANALİZ
GMS-406 TURİZMDE YATIRIM PROJE ANALİZİ
GMS-332 GASTRONOMİ TURİZMİ
GMS-330 YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNDE TEKNİK DONANIMLAR
GMS-222 GIDA GÜVENLİĞİ
GMS-113 BESLENME FİZYOLOJİSİ
TRO-452 BİTİRME TEZİ II
TRO-451 BİTİRME TEZİ I
GMS-312 YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNDE TEKNİK DONANIMLAR
TRO-540 TURİZM VE GASTRONOMİ
TRO-510 ARAŞTIRMA STAJI
BTZ-452 BİTİRME TEZİ II
BTZ-451 BİTİRME TEZİ I
Yİİ-415 YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE KALİTE YÖNETİMİ
YÖD-302 İLERİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (YARIYIL ÖDEVİ)
GMS-108 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
GMS-105 BESLENME FİZYOLOJİSİ
GMS-101 GASTRONOMİYE GİRİŞ
TRO-530 YÜKSEK LİSANS TEZİ
YÖD-202 KIRGIZ MUTFAĞI (YARIYIL ÖDEVİ)
STR-108 İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI
GID-515 MİHENDİSLİKTE REOLOJİK YÖNTEMLER
GMÜ-554 MÜHENDİSLİKTE REOLOJİK YÖNTEMLERİ
GMÜ-532 BESLENME FİZYOLOJİSİ
Yİİ-111 BESLENME VE SANİTASYON
TRO-512 SEMİNER
Yİİ-439 METROLOJİ, STANDARTLAŞTIRMA VE SERTİFİKASYON
GMÜ-600 DOKTORA TEZİ
GMÜ-520 GIDA HAMMADDE VE ÜRÜNLERİNİN KALİTE KONTROL-DA BİLGİ TE
GID-452 BİTİRME TEZİ II
GID-451 BİTİRME TEZİ I
GID-449 GIDA KALİTE SAĞLAMA
GID-447 GIDA GÜVENLİĞİ
GID-446 DUYUSAL ANALİZLER
GID-445 KALİTE KONTROL VE GIDA GÜVENLİĞİ
GID-431 GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
GID-344 MEKANİK AYIRMA İŞLEMLERİ
GID-329 BESLENME FİZYOLOJİSİ
GID-328 GIDA ÜRÜN DONANIMLARI
GID-326 GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
GID-320 GIDA ÜRÜN DONANIMLARI
GMÜ-530 YÜKSEK LİSANS TEZİ
GMÜ-512 SEMİNER
GMÜ-511 PEDAGOJİK STAJ
GMÜ-500 ARAŞTIRMA STAJİ
GID-319 GIDA BİOTEKNOLOJİSİ
GMÜ-700 UZMANLIK ALAN DERSİ
GMÜ-692 SEMİNER II
GMÜ-691 SEMİNER I
GMÜ-529 UZMANLIK ALAN DERSİ
GID-472 İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI
GMÜ-590 SEMİNER
GMÜ-580 UZMANLIK ALAN DERSİ
GID-422 GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI
GID-317 GIDA MADDELERİNİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ LABORATUVARI
GMÜ-507 GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ
GID-444 MEKANİK AYIRMA İŞLEMLERİ
GID-443 GIDA GÜVENLİĞİ
GID-330 AYIRMA İŞLEMLERİ
BİL-410 DERLEYİCİ TASARIMI
Yönetimsel Görevler
Yönetilen Tezler
SCI, SCI-E, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
- Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
- N.TURGANBAYEVA, N.KIDIRALİEV, M.Mukarama. (2023). Seasonal Variations in the Biological Value of Kyrgyz Donkey’s Milk Proteins. Food Processing: Techniques and Technology, 53(3), 591-599. https://www.scopus.com/record.
- N.TURGANBAYEVA, N.KIDIRALİEV, A.Amangeldieva. (2023). СОСТОЯНИЕ И НАПРАВЛЕНИЯ РАЗВИТИЯ ГАСТРОНОМИЧЕСКОГО ТУРИЗМА В КЫРГЫЗСТАНЕ. Сервис в России и за рубежом, 17(3), 67-76. https://ruservices.rgutspubl.org/index.php/1/issue/view/69.
- N.KIDIRALİEV, А.Э.М.. (2022). О возможностях использования мяса яка как перспективного профилактического продукта при дефиците йода и железа. Пищевая промышленность, 8(8), 12-15. http://foodprom.ru/archive.
- N.KIDIRALİEV, А.М.А.. (2022). Особенности питания школьников. Известия КГТУ им. И. Раззакова, 3(3), 160-165. https://kstu.kg/bokovoe-menju/zhurnal-izvestija-kgtu-im-i-razzakova.
- N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж.. (2021). Оптимизация в рецептуре слоеного изделия содержания биоактивированной рисовой муки и тыквенного пюре. Вестник Кыргызского экономического университета им. М. Рыскулбекова, 3(3), 99-104. https://elibrary.ru/item.asp?id=47330269.
- N.KIDIRALİEV, А.Э.М.. (2021). Способы обогащения йодом мясных продуктов. Наука, новые технологии и инновации Кыргызстана, 7(7), 14-18. http://science-journal.kg/media/Papers/nntiik/2021/7/ННТ-7_2021г_14-18.pdf.
- N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж., С.М.К.. (2020). Рецептурно-технологические решения при производстве зерновых батончиков нового поколения . Сурский Вестник, 4(4), 70-77. https://surskiy-vestnik.pgau.ru/file/doc/vipuski/12/%D0%A1%D0%92-2020-4.pdf.
- N.KIDIRALİEV, А.Э.М., Т.Б.С.. (2019). Современное состояние и перспективы использования мяса яка в общественном питании Кыргызской Республики. Наука, новые технологии и инновации Кыргызстана, 8(8), 14-18. http://www.science-journal.kg/ru/journal/1/2019/8/.
- N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж.. (2019). Применение зельнозерновой биомуки на сыворотке в производстве слоеных изделий . Известия КГТУ им. И. Раззакова, 8(8), 30-35. http://www.science-journal.kg/media/Papers/ivk/2019/8/30-35.pdf.
- Н.Турганбаева, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев. (2019). Питание как фактор достижения успехов в национальных спортивных играх. РЕФОРМА, 2(82), 69-75. https://dergipark.org.tr/tr/pub/reforma/issue/49531/634206.
- Н.Кыдыралиев, А.Бодошов. (2018). Разработка фруктово-овощного пюре для детей в возрасте до трех лет. Пищевая промышленность, 11(11), 25-27. http://foodprom.ru/journals.
Bildiriler
- N.TURGANBAYEVA, N.KIDIRALİEV. KIRGIZİSTAN BÖLGELERİNİN GELİŞİMİNDE AGROFESTİVALLERİN ROLÜ. VI International Gastronomy Tourism Studies Congress, 2022. http://ugtak.org/.
- N.KIDIRALİEV, N.TURGANBAYEVA. Kırgızistan bölgelerinin gelişiminde agrofestivallerin rolü. VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, 2022. DOI: http://ugtak.org/wp-content/uploads/2022/11/Procedings-Book-VI.-IGTSC.pdf. http://ugtak.org/wp-content/uploads/2022/11/Procedings-Book-VI.-IGTSC.pdf.
- N.KIDIRALİEV. Применение зерен фасоли в питании. «Зерновая отрасль: состояние и перспективы развития», посвященной 70-летию акаде, 2020. DOI: https://atu.edu.kz/main/science. https://atu.edu.kz/old-version/archives/5478/#.
- N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж.. Исследования биохимического состава топинамбура. Качество продукции, технологий и образования, 2020. DOI: https://pps.kaznu.kz/kz/Main/FileShow2/190471/109/3/18218/2020//. https://www.kon-ferenc.ru/konferenc30_04_20_7.html.
- N.KIDIRALİEV. Kirgizistan Açisindan Fasulye Festivalinin Persfektifleri. MTCON'20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, 2020. DOI: https://irp-cdn.multiscreensite.com/2515bad0/files/uploaded/KITAP%20-%20TURKCE.p. https://irp-cdn.multiscreensite.com/2515bad0/files/uploaded/KITAP%20-%20TURKCE.pdf.
- N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж., К.Т., С.М.К., Б.Н.. Modeling of Recipes of Special Purpose Bakery Products. International Scientific-Practical Conference "Agriculture and Food Security: Te, 2020. DOI: https://doi.org/10.1051/bioconf/20202700017. https://www.bio-conferences.org/articles/bioconf/abs/2020/11/contents/contents.html.
- N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж.. Влияние рисовой биомуки на реологические свойства слоеного полуфабриката. Перспективы использования нетрадиционного растительного сырья Северо-Кавказского, 2019. DOI: https://elibrary.ru/item.asp?id=42483261. http://www.cnshb.ru/jour/j_as.asp?id=142092.
- N.KIDIRALİEV, А.А.. The Features of the Organization Mountain Tourist’s Nutrition in Kyrgyzstan. III. Intrnational Congress on Cultural Heritage and Tourism , 2019. DOI: https://www.kongreuzmani.com/3-international-congress-on-cultural-heritage-and-t. https://www.kongreuzmani.com/3-international-congress-on-cultural-heritage-and-tourism-events-iccht-2019.html.
- N.KIDIRALİEV. Кыргызстандын тамак-аш өнөр жайы. I. Международный Симпозиум Тюркского Мира по Сельскому хозяйству и Продовольстви, 2019. DOI: https://www.academia.edu/41473275/I_ULUSLARARASI_T%C3%9CRK_D%C3%9CNYASI_TARIM_VE. https://www.academia.edu/41473275/I_ULUSLARARASI_T%C3%9CRK_D%C3%9CNYASI_TARIM_VE_GIDA_SEMPOZYUMU_B%C4%B0LD%C4%B0R%C4%B0LER_K%C4%B0TABI_2019.
- N.KIDIRALİEV, Р.А.Ж., С.М., Б.Н.. Study of rheological properties of cakedough from a mixture of wheat and amaranth flour. International Scientific-Practical Conference “Agriculture and Food Security: Te, 2019. DOI: https://doi.org/10.1051/bioconf/20201700145. https://www.bio-conferences.org/articles/bioconf/full_html/2020/01/bioconf_fies2020_00145/bioconf_fies2020_00145.html.
- N.KIDIRALİEV, А.М.А.. Разработка рецептуры и технологии производства запеканки с тыквой. 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 2018. https://turizm.kastamonu.edu.tr/images/2018/TAM-METN-BLDR-KTABI.pdf.
Kitaplar
-
Projeler
- N.TURGANBAYEVA, G.SAMATOVA, D.İSAKOVA, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, E.Akgoz, B.Erdem, T.Gok, C.Ince. KIRGIZİSTAN GASTRONOMİ TURİZMİ HARİTASININ HAZIRLANMASI VE TUR ROTALARININ BELİRLENMESİ. KTMU-BAP-2018.SBE.05.