User Pic

Көчүрүү

  • Динара Исакова
  • Туризм жана мейманкана иштетүү жогорку мектеби
  • Ресторан жана кулинардык өнөр бөлүмү
  • dinara.isakova@manas.edu.kg

Билими

1Бакалавр1995 - 2000Технология факультети, И.Раззаков ат.Кыргыз Техникалык Университети
2Магистр2000 - 2001Технология факультети, И.Раззаков ат.Кыргыз Техникалык Университети

Тил билүү деңгээли

#ТилУгуп түшүнүүОкуп түшүнүүӨз ара сүйлөшүүОозеки түшүндүрүүЖазуу
1АнглисчеA2B1A2A2A2
2ОрусчаC2C2C2C2C2
3ТүркчөC1C2B2B2C2

A1: Beginner    A2: Elementary    B1: Pre-Intermediate    B2: Intermediate    C1: Upper-Intermediate    C2: Advanced

Диссертациялары

-

Илимий багыттары

Тамак аш гигиенасы, Тамак-аш технологиясы, Тамак-аш өндүрүш жабдыктары, Туризм, Тамак-аш жана суусундук

Берген сабактары

GMS-427 Азия ашканалары

STJ-421 Өндүрүштүк практика ii

GMS-329 Бар жана миксология

GMS-325 Суусундуктар технологиясы

GMS-201 Тейлөө технологиясы ii

GMS-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

GMS-451 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

GMS-414 Шоколад жана шекер юнюрү

GMS-409 Тамак-аш стилистикасы жана фотография

GMS-328 Сомелье кызматы

Толук көрсөт...

GMS-324 Түрк тамак-аштары

STJ-322 Өндүрүштүк практика i

STJ-222 Өндүрүштүк практика 1

GMS-102 Тейлөө технологиясы i

TRO-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

BTZ-452 Дипломдук иш ii

TRO-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i

STJ-412 Квалификация алуу алдындагы практика

STJ-402 Өндүрүштүк практика iii

STJ-312 Юндүрүштүк практика

GMS-303 Бар жана суусундуктар кызматын башкаруу

TOI-109 Тамак-аш тейлөө кызматтары

TUO-106 Негизги ашкана колдонмолору

BTZ-451 Дипломдук иш i

STJ-302 Өндүрүштүк практика ii

STJ-212 Окуу практикасы

TUO-209 Тамак-аш өндүрүшү

GMS-207 Чыгыш тамак-ашы

GMS-206 Шарап маданияты

STJ-202 Өндүрүштүк практика i

TUO-130 Тамак-аш тейлөө кызматы

TUO-108 Бар кызматы

TRO-104 Тамак-аш тейлөө кызматы

Yİİ-438 Тамак стилистикасы жана фотография

Yİİ-342 Чыгыш ашканасы

Yİİ-211 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгели

GMS-205 Батыш тамак-ашы

YÖD-302 Тамак-аш тейлөө кызматынын жогорку деңгээли(курстук иш)

TUO-227 Тамак-аш өндүрүшү

Yİİ-217 Шарап маданияты

Yİİ-215 Бар ж-а суусундуктар кызматтарын башкаруусу

Yİİ-114 Тамак-аш тейлөө кызматынын негиздери

Yİİ-338 Гастрономиялык дизайн

Yİİ-116 Тамак-аш өндүрүшүнүн негиздери

Yİİ-452 Дипломдук иш ii

Yİİ-451 Дипломдук иш i

STR-412 Кесиптик экинчи чет тил ii

TRO-412 Кесиптик экинчи чет тил ii

Yİİ-412 Кесиптик экинчи чет тил ii

Yİİ-411 Кесиптик экинчи чет тил i

STR-411 Кесиптик экинчи чет тил i

TRO-411 Кесиптик экинчи чет тил i

Yİİ-431 Азия ашканасы

Yİİ-110 Тейлөө кызматтарын уюштуруу

Yİİ-333 Шарапчылык

YÖD-202 (курстук иш)

Yİİ-204 Бар кызматы

Yİİ-201 Тамак-аш тейлөө кызматы ii

Yİİ-332 Вегетариан ашканасы

Yİİ-102 Тамак-аш тейлөө кызматы i

Yİİ-433 Тез татым кызматтары жана франчайзинг

TRO-218 Шарапчылык

TRO-205 Тамак-аш тейлөө кызматы

TRO-202 Тамак-аш өндүрүшү

Yİİ-219 Тамак-аш тейлөө кызматы iii

Yİİ-216 Шарапчылык

STR-101 Туризмдин негиздери

REH-216 Тамак-аш өндүрүшү

REH-126 Тамак-аш тейлөө кызматы

Yİİ-121 Тамактануу негиздери жана санитария

TRO-117 Тамак-аш тейлөө кызматы

Yİİ-115 Тамак-аш өндүрүшү i

STR-103 Туризм географиясы

TRO-204 Тамак=аш даярдоо калькуляциясы

Yİİ-117 Тамак-аш тейлөө кызматы i

REH-116 Кыргызстан туризм географиясы

Yİİ-222 Тамак-аш даярдоо калькуляциясы

REH-111 Тамак-аш этикасы

TRO-113 Санитария жана гигиена

Административдик кызматтары

-

Жетекчилык кылган диссертация темалары

-

SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары

-

Башка журналдарда басылган макалалары

  1. Ü.SORMAZ, N.KIDIRALİEV, S.TURDUBEKOVA, N.TURGANBAYEVA, D.İSAKOVA, G.SAMATOVA. (2023). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek İli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 2(3), 137-154. https://dergipark.org.tr/tr/pub/turibder/issue/79256/1315934.
  2. Н.Турганбаева, Д.Исакова, A.Tayfun. (2021). Üniversite Öğrencilerinin Yeme Davranışları Üzerine Bir Araştırma (A Study on the Eating Behavior of University Students). JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 9(1), 366-376. DOI: 10.21325/jotags.2021.793.
  3. Н.Турганбаева, Д.Исакова. (2020). ПЕРСПЕКТИВЫ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ РАСТИТЕЛЬНОГО СЫРЬЯ В ТЕХНОЛОГИИ КИСЛОМОЛОЧНОГО ПРОДУКТА ФУНКЦИОНАЛЬНОГО НАЗНАЧЕНИЯ НА ОСНОВЕ ОСЛИНОГО МОЛОКА. НАУКА, НОВЫЕ ТЕХНОЛОГИИ И ИННОВАЦИИ КЫРГЫЗСТАНА, 4(1), 21-24. DOI: 10.26104/NNTIK.2019.45.557.
  4. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, C.INCE, T.GOK. (2020). KIRGIZİSTAN GASTRONOMİ HARİTASI. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(3), 360-382. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1412660.
  5. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, С.Турдубекова, B.ERDEM. (2019). Labor Force Analysis in Food and Beverage Establishments in Kyrgyzstan: A Descriptive Study. TURIZAM INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL, 23(2), 69-85. DOI: 10.5937/turizam23-20686.
  6. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев. (2019). Питание как фактор достижения успехов в национальных спортивных играх. РЕФОРМА, 2(82), 69-75. https://dergipark.org.tr/tr/pub/reforma/issue/49531/634206.

Докладдары

  1. D.İSAKOVA. Availability of Traditional Offal Dishes on the Menus of Ethnic Restaurants in Bishkek. 24. Milletlerarası Türk Kooperatifçilik Kongresi, 2022. www.koopkurkongre.com.
  2. D.İSAKOVA. Peynir Altı Suyu Ve Bitkisel Içerikli Hindi Eti Bazlı Fonksiyonel Et Ürünü. 20. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, 2022. http://www.turkkongre.com/.
  3. Н.Турганбаева, Д.Исакова. INVESTIGATION AMINO ACID COMPOSITION OF DONKEY’S MILK OF THE KEGETY GORGE. Proceedings of the 3rd International Scientific and Practical Conference, 2021. https://www.researchgate.net/publication/354113049_INVESTIGATION_AMINO_ACID_COMPOSITION_OF_DONKEY'S_MILK_OF_THE_KEGETY_GORGE.
  4. Н.Турганбаева, Д.Исакова. ФУНКЦИОНАЛЬНЫЙ ПРОДУКТ ИЗ МЯСА ИНДЕЙКИ С ДОБАВЛЕНИЕМ СЫВОРОТОЧНЫХ БЕЛКОВ И ОБОГАЩЕННЫМ РАСТИТЕЛЬНЫМИ БАД. INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL «GLOBAL SCIENCE AND INNOVATIONS 2020: CENTRAL A, 2020. http://bobek-kz.com/posts.
  5. Н.Турганбаева, Д.Исакова, A.Kalybekova. РЕСТОРАНДАРДА УЛУТТУК КЫРГЫЗ ТАМАК – АШТАРЫНЫН ТУРИСТТИК АЗЫК КАТАРЫ КОЛДОНУЛУШУН БААЛОО: БИШКЕК Ш. МИСАЛЫНДА . INTERNATIONAL CONGRESS ON CULTURAL HERITAGE AND TOURISM, 2019. www.bizimdijitamatbaa.com.
  6. Н.Турганбаева, Д.Исакова, Г.Саматова, А.Мараева. ДЕСТИНАЦИЯНЫ ИЛГЕРИЛЕТҮҮДӨ ГУРМЕ ФЕСТИВАЛДАРДЫН МААНИСИ. 3. ULUSLARARASITÜRKDÜNYASITURĠZMSEMPOZYUMU, 2018. DOI: ISBN978-9967-9038-5-2. https://docplayer.biz.tr/64934115-3-uluslararasi-turk-dunyasi-turgzm-sempozyumu-iii-el-aralyk-tngrk-dngynosng-turizm-simpoziumu-3rd-international-turkic-world-tourism-symposium.html.

Китептери

  1. С.Турдубекова, У.Алимов, Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, S.Günyel, C.TURGANBAEVA. Kırgızistan ve Türkiye mutfak kültürü : seçme tarifler. Detay Yayincilik. http://mediamanas.kg/2485-krgzistan-ve-trkiye-mutfandan-seme-tarifler-kitab-yaymland.html.

Долбоорлору

  1. Н.Турганбаева, Г.Саматова, Д.Исакова, Н.Кыдыралиев, С.Турдубекова, Э.Акгоз, Б.Эрдем, Т.Гок, Ж.Ынже. Кыргызстандын гастрономиялык картасын даярдоо жана гастрономиялык тур маршрутун аныктоо . KTMU-BAP-2018.SBE.05.
  2. М.м.Мусульманова, Р.Элеманова, А.Усубалиева, А.Саалиева, А.Сабырбекова, Ж.Сманалиева, Н.Дюшеева, Н.Турганбаева, Д.Исакова. Топоздун жана анын гибриддеринин сүттөрүн комплекстик иштетүүнүн негизинде дизайнердик тамак-аш азыктарынын курамын жана касиеттерин калыптандыруудагы илимий-практикалык негиздери. #007652.

Патенттери

-

Дизайндары

-