- Доц.Др.
- Анарсейит Дейдиев
- Инженердик факультети
- Тамак-аш инженериясы бөлүмү
- anarseit.deydiev@manas.edu.kg
Билими
Тил билүү деңгээли
A1: Beginner A2: Elementary B1: Pre-Intermediate B2: Intermediate C1: Upper-Intermediate C2: Advanced
Диссертациялары
-
Илимий багыттары
Тамак аш гигиенасы, Тамак-аш инженериясы, Тамак-аш технологиясы, Тамак-аш өндүрүш жабдыктары
Илимий даражалары
Берген сабактары
YET-900 Адистик сынак
GID-611 Алдынкы тамак-аш биохимиясы
GMB-421 Тамак-аш технологиясындагы жа.ы прoцесстер
GMB-405 Тамак-аш технологиясы
GMB-101 Тамак-аш инженерлигине киришүү
GID-614 Тамак азыктарындагы углеводдорду изилдөө
GMB-515 Жогорку технологиялуу тамак-аш өндүрүшү
GID-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
GID-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i
GID-442 Кургатуу технологиясы
GID-413 Тамак-аш технологиясы ii
STJ-402 Квалификация алуу алдындагы практика
GMB-202 Биохимия
GID-617 Тамак-аш нанотехнологиясы
GID-604 Семинар 3
BTZ-452 Дипломдук иш ii
BTZ-451 Дипломдук иш i
GID-232 Биохимия
GID-101 Тамак-аш инженерлигине киришүү
GID-616 Алдынкы тамак-аш биотехнологиясы
GID-615 Тамак-аш нанотехнологиясы
GID-612 Алдынкы тамак-аш биохимиясы
GID-506 Жогорку технологиялуу тамак-аш өндүрүшү
GID-502 Илим-изилдөө практикасы
GID-500 Магистрдик диссертация
GMÜ-530 Илим изилдөө иши
GID-514 Семинар
GMÜ-512 Семинар
GID-512 Чийки затт.жана даяр тамак.сап.текш.маал.технологиясы
GMÜ-511 Педагогикалык практика
GID-202 Коомдук иштер
GMÜ-670 Тамак-аш инженериясында өзгөчө темалар
GMÜ-570 Тамак=аш инженериясындагы өзгөчө темалар
GMÜ-528 Тереңдетилген тамак-аш биохимиясы
GMÜ-524 Тамак-аш өндүрүү технологиясы
GMÜ-520 Чийки зат жана даяр азыктардын сапатын текшер-гү маа.те
GMÜ-517 Инженериядагы тереңдетилген биологиялык процесстер
GMÜ-514 Тамак азыктарын өндүрүүнүн аддыңкы технологиясы
GMÜ-513 Тамак-аш өнөр жайында термикалык эмес иштетүү усулдары
GMÜ-500 Илим изилдөө практикасы
GMÜ-600 Доктордук диссертация
GID-333 Коллоиддик химия
GID-318 Тамак-аш технологиясы i
KİM-313 Коллоиддик химия
GID-300 Практика
GMÜ-692 Семинар ii
KİM-213 Коллоиддик химия
GMÜ-700 Адистик багыттагы сабактар
GMÜ-691 Семинар i
GMÜ-529 Адистик багыттагы сабак
GID-326 Тамак-аш биотехнологиясы
GID-311 Тамак аш химиясы
MÜH-102 Компьютердик графика
GID-102 Тамак аш инженериясы
GMÜ-590 Семинар
GMÜ-580 Адистик багыттагы сабактар
GID-315 Тамак-аш заттардын физикалык касиеттери
GID-431 Тамак-аш технология лабораториясы
GID-480 Тамак-аш инженерия спецификасы
GID-433 Мембранада бөлүү технологиясы
GID-314 Тамак-аш заттардын физикалык касиеттери
GID-313 Тамак аш химиясы
GID-218 Тамак-аш анализи
KİM-301 Физикалык химия
Административдик кызматтары
Жетекчилык кылган диссертация темалары
SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары
- Р.Элеманова, М.М.Мусульманова, C.ÖZBEKOVA, A.USUBALİYEVA, R.A.A.TEGİN, A.DEYDİEV, Ж.Сманалиева. (2022). Rheological, microbiological and sensory properties of fermented khainak milk fermented with different starter cultures. International Dairy Journal, 105453(134), 105453. DOI: https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105453. https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000842981900012.
Башка журналдарда басылган макалалары
- A.USUBALİYEVA, A.DEYDİEV, C.ÖZBEKOVA, M.Musulmanova, A.Saalieva, A.Aralbeka Kyzy. (2023). THE PROCESS OF YAK MILK FERMENTATION BY POLYCOMPONENT STARTER CULTURE. Online Journal of Animal and Feed Research, 13(6), 426 - 432. https://dx.doi.org/10.51227/ojafr.2023.59.
- A.USUBALİYEVA, A.DEYDİEV, A.Aralbeka Kyzy. (2022). Кыргызстандагы Нарын областындагы топоз сүтүнүнүн балуулугу. Известия КГТУ им. И. Раззакова, 3(63), 172-175. https://kstu.kg/bokovoe-menju/zhurnal-izvestija-kgtu-imirazzakova/arkhiv.
- С.Ж.С., C.İSKAKOVA, A.DEYDİEV. (2018). ИССЛЕДОВАНИЕ ЗАКВАСКИ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА НАЦИОНАЛЬНОГО НАПИТКА "БОЗО". ИЗВЕСТИЯ ВУЗОВ КЫРГЫЗСТАНА, 1(1), 31-34. https://elibrary.ru/item.asp?id=35034198.
- C.İSKAKOVA, A.DEYDİEV, A.KULMIRZAEV. (2017). Улуттук бозо ичимдиги: даярдоо ыкмалары жана микрофлоралык курамы. MANAS Journal of Engineering, 5(1), 35-45. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/575991.
Докладдары
- C.İSKAKOVA, A.DEYDİEV, C.SMANALİYEVA. Investigation of Rheological Behavior of Kyrgyz Traditional Beverages Bozo and Maksym during Storage Period. The Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, 2017. DOI: https://www.researchgate.net/publication/328531834_Investigation_of_Rheological_. https://biskek.agrieurasia.com/TR/tum-duyurular/.
Китептери
-
Долбоорлору
- А.Дейдиев, А.Усубалиева, Ы.Тонтул, С.Туркер, Ж.Өзбекова, А.Бодошов. Чүй областындагы мөмө-шире өндүрүшүнүн алма калдыгынан функционалдык мөмө батончигин өндүрүү. KTMU-BAP-2019.FBE.04.