- Доц.М.А.Др.
- Руслан Адил Акай Тегин
- Инженердик факультети
- Тамак-аш инженериясы бөлүмү
- ruslan.adil@manas.edu.kg
Билими
Тил билүү деңгээли
-
Диссертациялары
Илимий багыттары
Тамак-аш технологиясы, Микробиология
Илимий даражалары
Берген сабактары
GMB-401 Тамак-аш процесстерин автоматтык башкаруу
GMB-329 Тамак-аш токсикологиясы
GMB-321 Механикалык ажыратуу процесстери
GMB-303 Тамак-аш микробиологиясы
GMB-205 Колдонмо механика
EEM-113 Кесиптик англис тили
GID-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii
GID-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i
GID-415 Тамак-аш процесстерин автоматтык башкаруу
KMM-403 Хим.лык технологиялык процесстерди башкаруу системалары
STJ-302 Практика iii (өндүрүштүк)
GMB-204 Жалпы микробиология
GID-327 Тамак-аш микробиологиясы
STJ-202 Практика ii (жалпы инженердик)
BTZ-452 Дипломдук иш ii
BTZ-451 Дипломдук иш i
GID-226 Социалдык жоопкерчилик
GID-224 Коомдук иштер
GID-205 Колдонмо механика (теоретикалык механика)
MÜH-205 Колдонмо механика
GID-204 Жалпы микробиология
GID-106 Колдонмо механика
GID-202 Коомдук иштер
GID-483 Тамак-аш инженер.деги өзгөчө темалар: микробиология
Административдик кызматтары
-
Жетекчилык кылган диссертация темалары
-
SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары
- Р.Элеманова, М.М.Мусульманова, C.ÖZBEKOVA, A.USUBALİYEVA, R.A.A.TEGİN, A.DEYDİEV, Ж.Сманалиева. (2022). Rheological, microbiological and sensory properties of fermented khainak milk fermented with different starter cultures. International Dairy Journal, 105453(134), 105453. DOI: https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105453. https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000842981900012.
- N.E.ONMAZ, Y.YILDIRIM, F.KARADAL, H.HIZLISOY, S.AL, C.GUNGOR, H.B.DISLI, M.BAREL, A.DISHAN, R.A.A.TEGİN, E.SIMSEK. (2020). Escherichia coli O157 in fish: Prevalence, antimicrobial resistance, biofilm formation capacity, and molecular characterization . LWT - Food Science and Technology, 133(109940), 109940. https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000582735400032.
- I.Kiselev, V.Sysoev, I.Kaikov, I.Koronczi, R.A.A.TEGİN, C.SMANALİYEVA, M.Sommer, C.ILICALI, M.Hauptmannl. (2018). On the Temporal Stability of Analyte Recognition with an E-Nose Based on a Metal Oxide Sensor Array in Practical Applications. SENSORS, 18(2), 550. DOI: DOI10.3390/s18020550. https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000427544000233.
Башка журналдарда басылган макалалары
- N.TURGANBAYEVA, C.ÖZBEKOVA, R.A.A.TEGİN. (2023). Functional koumiss from donkey's milk. Harran Journal of Agricultural and Food Science, 27(4), 458-466. https://dergipark.org.tr/en/download/article-file.
- R.A.A.TEGİN, Z.GÖNÜLALAN. (2014). Bütün yönleriyle doğal fermente ürün, kımız. MANAS Journal of Engineering, 2(1), 23-34. https://dergipark.org.tr/en/pub/mjen/issue/40440/484289.
- R.A.A.TEGİN, Z.GÖNÜLALAN. (2014). Kımızların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması: Kırgızistan, Narın Bölgesi*. MANAS Journal of Engineering, 2(2), 1-8. https://dergipark.org.tr/en/pub/mjen/issue/40441/484294.
Докладдары
- R.A.A.TEGİN. Magnetic nanoparticles preparation by chemical reduction for biomedical applications. The XXII International Scientific Conference of Young Scientists and Specialists, 2019. DOI: https://doi.org/10.1051/epjconf/201920101002. https://www.epj-conferences.org/articles/epjconf/pdf/2019/06/epjconf_ayss18_01002.pdf.
- E.Omurzak uulu, A.Bekpolot kyzy, R.A.A.TEGİN, C.ÖZBEKOVA. Antibacterial Activity of Cu Nanoparticles Synthesized by the Electrical Discharge in Liquid. The ANCON 2017 / INTERNATIONAL CONGRESS ON CHEMISTRY AND MATERIALS SCIENCE, 2017. http://ancongress.com/main/c/20172/en..
Китептери
- S.S.KIRDAR, R.A.A.TEGİN. Contemporary Multidisciplinary Technical Research. SRA Academic Publishing. Сhapter 7. KOUMISS: A REVIEW OF HISTORY, PROCESSING CONDITION, FUNCTIONAL PROPERTIES AND INDUSTRIAL APPLICATION. http://www.srapublishing.org/?pnum=5&pt=Books.