User Pic

Көчүрүү

  • Доц.М.А.Др.
  • Руслан Адил Акай Тегин
  • Инженердик факультети
  • Тамак-аш инженериясы бөлүмү
  • ruslan.adil@manas.edu.kg

Билими

1Бакалавр2006 - 2010Тамак-аш инженердиги, Кыргыз-Түрк Манас университети
2Магистр2010 - 2012Тамак-аш инженердиги, Кыргыз-Түрк Манас университети
3Ph.D2012 - 2017Тамак-аш инженериясы бөлүмү, Кыргыз-Түрк Манас университети

Тил билүү деңгээли

-

Диссертациялары

1Доктордук диссертация2017Нарын областында жасалган кымыздардын кээ бир химиялык жана микробиологиялык ѳзгѳчѳлүктѳрүн изилдѳѳ
Тамак-аш инженериясы, Кыргыз-Түрк «Манас» университети

Илимий багыттары

Тамак-аш технологиясы, Микробиология

Илимий даражалары

1Др.2017Тамак-аш инженериясы, Кыргыз-Түрк Манас университети

Берген сабактары

GID-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii

GID-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i

GID-415 Тамак-аш процесстерин автоматтык башкаруу

KMM-403 Хим.лык технологиялык процесстерди башкаруу системалары

GMB-303 Тамак-аш микробиологиясы

STJ-302 Практика iii (өндүрүштүк)

GMB-205 Колдонмо механика

CMB-204 Жалпы микробиология

GID-327 Тамак-аш микробиологиясы

STJ-202 Практика ii (жалпы инженердик)

Толук көрсөт...

BTZ-452 Дипломдук иш ii

BTZ-451 Дипломдук иш i

GID-226 Социалдык жоопкерчилик

GID-224 Коомдук иштер

MÜH-205 Колдонмо механика

GID-205 Колдонмо механика

GID-204 Жалпы микробиология

GID-106 Колдонмо механика

GID-202 Коомдук иштер

GID-483 Тамак-аш инженер.деги өзгөчө темалар: микробиология

Административдик кызматтары

-

Жетекчилык кылган диссертация темалары

-

SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары

  1. Р.Элеманова, М.М.Мусульманова, C.ÖZBEKOVA, A.USUBALİYEVA, R.A.A.TEGİN, A.DEYDİEV, Ж.Сманалиева. (2022). Rheological, microbiological and sensory properties of fermented khainak milk fermented with different starter cultures. International Dairy Journal, 105453(134), 105453. DOI: https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105453. https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000842981900012.
  2. N.E.ONMAZ, Y.YILDIRIM, F.KARADAL, H.HIZLISOY, S.AL, C.GUNGOR, H.B.DISLI, M.BAREL, A.DISHAN, R.A.A.TEGİN, E.SIMSEK. (2020). Escherichia coli O157 in fish: Prevalence, antimicrobial resistance, biofilm formation capacity, and molecular characterization . LWT - Food Science and Technology, 133(109940), 109940. https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000582735400032.
  3. I.Kiselev, V.Sysoev, I.Kaikov, I.Koronczi, R.A.A.TEGİN, C.SMANALİYEVA, M.Sommer, C.ILICALI, M.Hauptmannl. (2018). On the Temporal Stability of Analyte Recognition with an E-Nose Based on a Metal Oxide Sensor Array in Practical Applications. SENSORS, 18(2), 550. DOI: DOI10.3390/s18020550. https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000427544000233.

Башка журналдарда басылган макалалары

  1. N.TURGANBAYEVA, C.ÖZBEKOVA, R.A.A.TEGİN. (2023). Functional koumiss from donkey's milk. Harran Journal of Agricultural and Food Science, 27(4), 458-466. https://dergipark.org.tr/en/download/article-file.
  2. R.A.A.TEGİN, Z.GÖNÜLALAN. (2014). Bütün yönleriyle doğal fermente ürün, kımız. MANAS Journal of Engineering, 2(1), 23-34. https://dergipark.org.tr/en/pub/mjen/issue/40440/484289.
  3. R.A.A.TEGİN, Z.GÖNÜLALAN. (2014). Kımızların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması: Kırgızistan, Narın Bölgesi*. MANAS Journal of Engineering, 2(2), 1-8. https://dergipark.org.tr/en/pub/mjen/issue/40441/484294.

Докладдары

  1. R.A.A.TEGİN. Magnetic nanoparticles preparation by chemical reduction for biomedical applications. The XXII International Scientific Conference of Young Scientists and Specialists, 2019. DOI: https://doi.org/10.1051/epjconf/201920101002. https://www.epj-conferences.org/articles/epjconf/pdf/2019/06/epjconf_ayss18_01002.pdf.
  2. E.Omurzak uulu, A.Bekpolot kyzy, R.A.A.TEGİN, C.ÖZBEKOVA. Antibacterial Activity of Cu Nanoparticles Synthesized by the Electrical Discharge in Liquid. The ANCON 2017 / INTERNATIONAL CONGRESS ON CHEMISTRY AND MATERIALS SCIENCE, 2017. http://ancongress.com/main/c/20172/en..

Китептери

  1. S.S.KIRDAR, R.A.A.TEGİN. Contemporary Multidisciplinary Technical Research. SRA Academic Publishing. Сhapter 7. KOUMISS: A REVIEW OF HISTORY, PROCESSING CONDITION, FUNCTIONAL PROPERTIES AND INDUSTRIAL APPLICATION. http://www.srapublishing.org/?pnum=5&pt=Books.

Долбоорлору

-

Патенттери

-

Дизайндары

-