- Проф.Др.
- Ахмет Айгүн
- Айыл чарба факультети
- Мөмө-жемиш жана талаа өсүмдүктөрү бөлүмү
- ahmet.aygun@manas.edu.kg
Билими
-
Тил билүү деңгээли
A1: Beginner A2: Elementary B1: Pre-Intermediate B2: Intermediate C1: Upper-Intermediate C2: Advanced
Диссертациялары
-
Илимий багыттары
Бакча өсүмдүктөрү, Өсүмдүктөр физиологиясы, Өсүмдүк сактоо, Өсүмдүктөрдү жетиштирүү
Илимий даражалары
Берген сабактары
LEE-801 Илимий изилдөө практикасы
LEE-800 Магистрдик диссертация
BTB-505 Өсүмдүк өстүрүнү регуляциялоо жана айыл чарбасында колд
BTB-453 Өсүмдүктөрдүн селекциясы
BTB-353 Өсүмдүк биотехнологиясы
BTB-251 Өсүмдүктөрдүн генетикасы
BTB-802 Кесиптик практика
FBE-801 Илимий изилдөө практикасы
FBE-800 Магистрдик диссертация
BTB-510 Тереңдетилген өсүмдүк биотехнологиясы
BTB-452 Квалификациялык бүтүрүү иши ii (юндүрүштүк практика i
BTB-451 Квалификациялык бүтүрүү иши i
BTB-405 Адистештирилген мюмю юстүрүүчүлүк ii
BTB-355 Жүзүм өстүрүүчүлүк
BTB-354 Мелүүн климаттын мөмө-жемиш өсүмдүктөрү i
BTB-256 Бакча өсүмдүктөрү
BTB-252 Жалпы мөмө-жемиш өстүрүүчүлүк
BTB-530 Магистрдик диссертация
BTB-418 Адистештирилген мюмю юстүрүүчүлүк iii
BTB-327 Мюмю-жемиш жана жашылча юсүмдүктюрү
BTB-307 Жүзүмчүлүк
BTB-302 Адистештирилген мюмю юстүрүүчүлүк i
BTB-210 Өсүмдүк биотехнологиясы
BTB-512 Семинар
BTB-500 Илим изилдөө практикасы
BTZ-452 Дипломдук иш ii
BTZ-451 Дипломдук иш i
ZİR-401 Өсүмдүк биотехнологиясы
STJ-302 Юндүрүштүк практика
BTB-104 Юсүмдүк генетикасы
BTB-517 Өсүмдүктөрдүн тереңдетилген биотехнологиясы
BTB-515 Өсүүнү жөнгө салуучу заттар жана аларды бакча өсүм.колд
BTB-415 Мөмө-жемиш көчөтүн өстүрүү техникасы
STJ-402 Практика iii
BTB-300 Мөмө-жемиш өстүрүүчүлүк
BTB-214 Кооздоочу юсүмдүктюрдү юстүрүү
STJ-202 Окуу практикасы
BTB-103 Юсүмдүк юстүрүүчүлүккю кириш
Административдик кызматтары
Жетекчилык кылган диссертация темалары
SCI, SCI-E, SSCI жана AHCI индекстүү журналдарда басылган макалалары
- M.Bakɪr, H.Dumanoglu, A.AYGÜN, V.Erdogan, S.E.Dost, O.Gülsen, U.Serdar, O.Kalkisim, K.Bastas. (2022). Genetic diversity and population structure of apple germplasm from Eastern Black Sea region of Turkey by SSRs. Scientia Horticulturae, 294(110793), 1-6. https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000736958200004.
- A.AYGÜN, B.H.Erdemel. (2021). PRODUCTION OF AMYGDALIN BY MEANS OF CALLUS CULTURE IN SOME PRUNUS SPECIES. PAKISTAN JOURNAL OF BOTANY, 53(5), 1753-1758. DOI: 10.30848/PJB2021-5(35).
- B.Yoğurtçu, A.AYGÜN. (2021). CHARACTERIZATION OF TEA (CAMELLIA SINENSIS L.) GENOTYPES GROWN IN TURKEY BY ISSR MARKERS . APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH, 19(5), 4103-4114. DOI: 10.15666/aeer/1905_41034114 . https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000703763000043.
- A.AYGÜN, S.E.DOST, H.Dumanoğlu. (2020). Antioxidant Activity and Total Phenolics of Local Apple Cultivars Encountered along the Coastal Zone of Northeastern Anatolia Region of Turkey. Journal of Agricultural Sciences, 26(4), 471-478. DOI: 10.15832/ankutbd.582696.
Башка журналдарда басылган макалалары
- C.Öncü, A.AYGÜN. (2021). Giresun ve İlçelerinde Yetiştirilen Yerel Erik Çeşitlerinin Pomolojik ve Morfolojik Özeliklerinin Belirlenmesi. Ziraat Mühendisliği, 372(2), 101-105.
- M.Akın, A.AYGÜN. (2021). Determining the tolerance of various Turkish hazelnut cultivars (Coryllus avellane L.) against Xanthomonas arboricola pv. corylina. Journal of Agriculture Faculty of Ege University, 58(2), 211-216.